Oldalak

2019. szeptember 22., vasárnap

Filmajánló #3

Repcsik


  Mindenki ismeri a Verdák című filmeket, Villám McQueen versenyautó kalandjait. A készítők elhozták azt a filmet, ami nem a versenyautókról szól, hanem a repülőkről.
   Főszereplőnk Rozsdás egy permetező repülő, aki nagyot álmodik, mégpedig körberepüli a Földet, nem is akárhogy, hiszen versenyre nevez. Rozsdás már a selejtezőn kiesik, de egy váratlan helyzet kialakulása után, mégis versenybe kerül. 

  Rozsdás reményt ad azoknak a járműveknek, amik más munkákra vannak tervezve és példaképpé válik számukra. 
A permetezőrepülőnek nem megy simán a versenyzés, hiszen különböző akadályok állják útját, például a tériszony is.
Vajon sikerül Rozsdásnak végrehajtania álmát vagy kudarcot vall?
Ezt csak akkor tudhatjátok meg, ha megnézitek a filmet!

Üdv, Bali.

2019. szeptember 4., szerda

Sorozat #1

The Rules of Love

Először akkor találkoztam evvel a kínai drámával, mikor a Facebook-on görgettem lefele a videókat és ennek a drámának a tizenöt perces kollázsvideójával össze nem futottam. Megtetszett a története, ezért elmentettem, hogy később megnézhessem, de csak most sikerült. 
Kíváncsian ültem le a laptop elé, hogy nekikezdhessek a sorozatnak. Mivel a videóban olyan részek voltak, amikor a főeseményekhez tartoztak, ezért nem adtam sok esélyt a drámának, de pozitív irányba csalódtam és észre sem vettem, hogy egyik rész után a másikat rakom be. Egyetlen egy nap alatt sikerült megnéznem a dráma mindkét évadát.


A történetről
Az első pár percben egy legenda van felvázolva (A kis hableány egyik változata), miszerint régen egy sellő kimerészkedett a partra lábakra cserélve uszonyát. A jelenben is az emberek között élnek a sellők, bár titokban, mégis főszereplőnk Yang Luo Tian kis híján lebukik egy összezörrenést következtében, ha nem siet segítségére Lie Heng Yu. A két főszereplő sorszerű találkozása majdnem tragédiába fullad, ha Luo Tian meg nem menti a fiút.


Luo Tian új iskolába jelentkezik át és mily meglepő módon oda jár Heng Yu is. A fárasztó nap után a lány lakásába megy, de egy keveredés során a fiúval kényszerül arra, hogy együtt éljenek. Persze a konfliktus miatt versenybe szállnak egymással, amiben Heng Yu győzedelmeskedik, de mégis tovább élnek együtt.


Persze egy dráma sem maradhat el szerelmi háromszög/sokszög nélkül, félreértések sokasága, a titkok felszínre kerülnek. 

Ez a 2x12 részes dráma megmozgatta bennem a kíváncsiságot és az egy napos drámázás meghozta gyümölcsét. Figyelmeztetném azokat az olvasókat, akik rákeresnének a drámára, hogy angol felirattal nézhető, nincs magyar felírat hozzá, hiszen eléggé fiatal drámáról beszélhetünk (2019). 

Remélem kedvet kaptatok hozzá!

Üdv, Bali.