Oldalak

2021. szeptember 25., szombat

Sorozatajánló #8

 Szexoktatás


Sziasztok!
nem hittem, hogy a blogomra fel fog kerülni ennek a sorozatnak az ajánlása, de mivel érdekes, ezért nem maradhat el.

A Netflix szörfösei biztos ismerik már a Szexoktatás (Sex education) című sorozatot, de akik nem, itt az ideje.

Előre szólók, hogy a sorozat nem épp a finomabb virágnyelven mondja el a történéseket. Itt van káromkodás és nem kevés 18-as jelenet szerepel benne. 

De mindenek előtt a sorozat olyan tiniket mutat, akiknek gondjuk van a szexuális életükkel, különböző problémáik vannak, amik miatt nem tudnak jól teljesíteni vagy épp nem érzik jól magukat a bőrükben, feszengenek.
És bár lenne felnőtt segítség, mégis jobb az, ha egy velük egy idős fiúval, Otis-szal beszélik meg, aki tanácsot ad. Aki az ügyfeleket szerzi az Maeve és egyben a pénzügyeket is intézi.
Persze a sorozat alatt fel is merül a kettejük közötti kapcsolat, de nem csak az övéké, hanem több más szereplőé is.

Azonban a most már három évadot megélt sorozat nem csak a szexről ad különböző információkat, hanem az elfogadásról, zaklatás feldolgozásáról vagy a trauma feldolgozásáról is, hogy milyen elnyomva élni, esetleg beskatulyázva élni (az utolsó kettő leginkább a harmadik évadban fog felmerülni). 

Megéri egy próbát adni ennek a sorozatnak, ezt garantálom. 

Üdv, Bali


2021. szeptember 18., szombat

Sorozatajánló #7

 Én még sosem...


Az Én még sosem... egy amerikai dráma vígjáték, tipikusan a tini életről szóló sorozat.
A cím pedig mindenkinek ismerős lehet, hiszen egy ivós játék, ami jó alapozónak és kiderülnek szaftos dolgok is.

De a sorozat a játékkal ellentétben, nincsenek olyan durva dolgok benne, bár azért az alap dolgok benne vannak, mint hazugság vagy épp a bocsánat kérés.

Devi Vishwakumar a gimi első évében egy fellépést követően édesapját elveszítette. A gyász mellé, még társul egy ideiglenes bénulás is, ami megkeserítette a kilencedikes lányt.
A plátói szerelemnek hála, aki a jóképű Paxton Hall-Yoshida, újra lábra állt.

A gimi második évében elhatározta, hogy barátaival együtt egy menő évük lesz és a szorgalmas Devi ki is tervelte, hogy mivel növelhetik a népszerűségüket. 

Több fordulat is benne lesz az életükben és azért nem kevés ciki pillanatot kell végignéznünk Devi-ék által, de garantált a jókedv.

Szerencsénkre a Netflix idén meg is lepett minket a második évaddal, amit bőszen nézek is jelenleg. És akik szkeptikusak, hogy vajon hány részes vagy mennyi idő egy rész, azokat megnyugtatok. Egy évad 10 részes mindössze és egy rész 24 percet vesz igénybe, így gyorsabban le lehet darálni, mint azt hinné az ember.

Üdv. Bali

2021. szeptember 10., péntek

Könyvajánló #31

 Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak III.

A titán átka


Sziasztok!
Ismét elérkezett az idő, hogy felszólaljak a Percy Jackson sorozatot illetően, mégpedig A titán átka kerül sorra.

Fülszöveg:
Amikor Percy Jackson megkapja Grover segélyhívását, készülődni kezd a harcra. Jól tudja, hogy szüksége lesz erős szövetségeseire, Annabethre és Tháliára, a félistenekre; valamint hűséges bronzkardjára, Árapályra is...és egy fuvarra a mamájától.
A félistenek Grover megmentésére sietnek, aki - mint később kiderül - fontos felfedezést tett: két félistenre bukkant, kiknek származása egyelőre még ismeretlen, de igen nagy erővel rendelkeznek... De ez még nem minden.
A Titán úr, Kronosz felállítja számukra eddigi legfondorlatosabb csapdáját, és az ifjú hősök majdnem belesétálnak.
A sorozat mulattató és izgalmas harmadik kalandjában Percynek a legveszélyesebb kihívással kell szembenéznie: a Titán Átkának hátborzongató próféciájával...

Ahogy főhősünk idősödik, annál veszélyesebb küldetésekben van része. 
Az első két kötetből megtudhattuk Percyről, hogy egy hűséges és lojális barát, aki egy szó nélkül lép a baráti hívásokra és önzetlenül segít.

A harmadik kötetben úgy éreztem, hogy több a csavar benne, mint az eddig olvasott kettő kötetben. Szinte mindegyik fejezetben fellép egy csavar, ami meglepi az olvasót. És ha még ez nem elég, akkor az Orákulum jóslataiban is érdemes hinni, mert minden úgy fog történni, igaz nem mondja el kiről van szó, de érdemes hinni benne.

Ami engem nagyon meglepett az a két félisten sorsa és származásuk, Thália döntése, illetve Árapály múltja is, de még ott van egy bizonyos új szereplő múltja. 

Érdemes még mindig folytatni Percy történetét, mert tele van kalanddal, érzelmekkel, harccal és tanulsággal is.

Üdv, Bali