Oldalak

2022. július 7., csütörtök

Rick Riordan: Az olimposz vére

 


Hello mindenkinek!

Elérkezett az idő, amikor is búcsút kell intsünk kedvenc görög és római hőseinknek, hiszen a kalandjuk végére értünk.

Hát nem is tudom hogyan kellene szavakba leírnom, hogy milyen is volt a könyv, illetve úgy összességébe a sorozat.

Számomra a Percy Jackson egy új kaput nyitott meg a görög mitológia felé és nem utolsó sorban a fantasy felé is, ami az egyik kedvenc műfajommá vált az ifjúsági irodalom mellett.
Tetszett minden apró részlet, ami a könyvben volt, ahogy a görög isteneket leírta Rick és ahogy a félvéreket is ábrázolta.
Természetesen vannak kedvenc isteneim is és vannak olyan félistenek/istenek, akik nem nyerték el a tetszésemet (Árész).

Mivel ez a kötet volt a befejező kötet a Félvér Tábort összegezve, voltak elvárásaim, amiket az író felülmúlott. 
Nemcsak befejezte az elkezdett szálakat, hanem sikerült tovább vinnie is egy kicsit, illetve nem is egy befejezetlen szálat hagynia, amit nem fednék fel, mert spoiler lenne.
De azt kell mondjam, hogy ebbe a könyvben volt minden. Öröm, bánat, harc, béke, feláldozás és szerelem is bőven.

Összegezve a tíz Percy Jackson kötetet és hogy melyik a jobb öt-öt kötet az biztos, hogy mindenkinek eltér. Szerény véleményem szerint az második öt kötet vitte a prímet nálam, de és itt a nagybetűs DE, ha az első öt kötet nem lenne azt sem tudnánk milyen fán terem ez a történet.

Igen, kicsit soknak tűnik a tíz kötet és mind eltérő vastagságú, de megéri az időt rááldozni, mert olyan alapdolgokat is megtudhatunk bennük, mint pl. a gyógyszertárak címere melyik istentől ered. (Persze nem fogom elmondani)

És hogy mit rejteget mér Rick bácsi nekünk? Csak az idő mondhatja meg és a kezéből kiengedett görög mitológia. És nagyon remélem, hogy nem hagyja egyhamar abba az írást!

Nektek volt kedvenc kötetetek a Percy Jackson sorozatból? Melyik rész nyerte el legjobban a tetszéseteket? Ki a kedvenc istenetek?

Üdv, Bali