Oldalak

2023. április 2., vasárnap

Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

 


Üdvözlök minden kedves olvasót!
Rég volt, hogy egy bejegyzést összehozzak, de úgy éreztem, hogy ideje ide is visszatérni (bár még lesznek kihagyások).

De térjünk is a lényegre, hiszen nem azért vagy drága olvasó itt, hogy a bocsánatkérést olvasd, az nem is érdekes.

Azért vagy itt kedves olvasó, mert felkeltette a figyelmed az a könyv, amiről írni fogok pár mondatot.
Ez nem más, mint Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz.

A könyv, az Instagramon többször szembe került velem, de mint minden túlértékelt dolgot figyelmen kívül hagytam és milyen rosszul tettem.
A legutóbbi könyvtár látogatás után hazajött velem, mert adtam egy esélyt neki.
Azt tudni kell rólam, hogy Agatha Christie könyveit olvastam a krimi műfajon belül és én, mint olyan személy, aki ritkán olvassa el a könyv hátulján levő kis betekintést, fogalmam sem volt, hogy miről szól ez a könyv. Igazából, mindig borító alapján választok könyvet.

Mikor a kezembe került és olvasni kezdtem, kicsit meglepődtem, hiszen ez olyan módon van leírva, amit szerintem egyik olvasó sem találkozott. Nemcsak a főszereplő, Pip mindennapjaiba nyerünk betekintést, hanem annak dolgozatába, ugyanis egy öt évvel ezelőtt történt gyilkosságot választott témának.

Andie Bell rejtélyes módon eltűnt, akit később halottnak nyilvánítottak és állítólag barátja, Sal ölte meg és a bűntudat miatt végzett magával.
Ezt Pip nem hitte el, hiszen mindig úgy gondolta, hogy Sal egy jószívű, kedves fiú és nem utolsó sorban segített neki, így nem ő lehet a gyilkos.

A történet előrehaladtával azonban több titok is körülveszi Andie Bellt, mint azt Pip el tudta volna képzelni. Pip több válaszút elé kerül, hisz életek múlnak a dolgozata sikerességén. És tud döntést hozni?

Szerintem a történetszállal nincs probléma, sem a megfogalmazással. Számomra egy kicsit hihetetlen, hogy a történeten belül a rendőrség ennyire elhanyagolja a munkáját és egy 18 éves lány többre megy, mint a felnőttek. De, ha ezeket figyelmen kívül hagyom és úgy összességében nézem a történést, akkor ez a könyv megállja a helyét a krimik között, az egyik kedvenc könyvemmé is vált.

Ti mit gondoltok a könyvről?

Üdv, Bali