Oldalak

2023. november 10., péntek

Judy I. Lin: Méreggel átitatott varázslat

 



Szia kedves olvasó!
A jelenlegi bejegyzéssel szeretnélek elkalauzolni titeket egy varázslattal megfűszerezett világba.

Ning bűntudatosan éli mindennapjait, mert tisztában van azzal a ténnyel, hogy ő mérgezte meg az édesanyját, aki meghalt, de testvére is a méreg miatt szenved. Olyan teát főzött amiben méreg volt, de nem tudott róla.
A birodalomban a teafőzés ősi, varázslatos művészetében mérik össze a tudásukat a mesterek tanoncai, ő is odautazik. A győztes kívánságát a hercegnő teljesíteni fogja legyen az bármi, Ningnek talán ez lehet az egyetlen esélye, hogy megmentse testvérét.

Őszinte leszek. Többször futottam neki az első sornak a könyvben, mint eddig bármelyik könyvnek, valahogy úgy éreztem, hogy nincs itt az ideje, de milyet tévedtem, amikor elkezdtem. Igaz az elején lassan halad a történet, de lassan felpörögnek az események. 
Ning testvére iránti szeretetéből képes kockáztatni, hogy megmenthesse őt. Azonban nem számít arra, hogy a császári udvarban több a csalárdság és az árulás és titkokban gazdag helyszín. Mire Ning feleszmélne, sokkal veszélyesebb helyzetbe keveredik, mint testvére.

Ami engem tényleg elvarázsolt az a tea készítése közbeni varázslat. Sokkal másabb képet alkot az adott pillanatban, mintha a jelenet a képzeletünk képzeletében zajlana. 
De nagy bánatomra függő véget kaptunk a történettel együtt és abban biztos vagyok, hogy hosszú út vár Ningre és a vele tartó személyekre.

Üdv, Bali