Oldalak

2019. május 25., szombat

Megdöbbentő #1

Csak az állatkertekben...


  A napokban futottam össze egy olyan Facebook bejegyzéssel, ami ledöbbentett... a koalákat funkcionálisan kihalt állatként tartják nyilván.
 Ez a cikk azért is kavart fel, mert a koala az egyik kedvenc állatom. De nem csak én válnék zaklatottá ha az egyik számomra kedves állat a kihalás szélén állna, vagy kihaltnak tekintik. 

  Személy szerint engem nagyon zavar, hogy a világon az emberek igen kevés százaléka meg akarja menteni a kihalás szélén lévő állatokat, a többi ember pedig ül a babérjain, mert nem az ő "bajuk". Sajnos el kell hogy keserítsek minden ilyen kényelmes embert, mert idővel az ő "bajukká" is válik, mert a koala fontos szerepet tölt be az eukaliptusz erdők életében, így ha a koalák kihalnak, akkor az eukaliptusz erdők is eltűnhetnek a föld színéről. 
Bár tudom, hogy ez a bejegyzés nem sokat segít abban, hogy a koalák több évezredeket megéljenek itt a földön, mégis úgy gondolom, hogy ha valaki, aki nagyon akarja ennek az állatfajnak az ittlétét, akkor ez is egy lépés, igaz kicsi, de annak számít.


Üdv Bali.

2019. május 17., péntek

Élménybeszámoló #1

MondoCon-on voltam!

  Mint a címből is kiderült ott voltam a tavaszi MondoCon-on. És hogy mi történt is pontosan és hogy éreztem magam? Az a továbbiakban fog kiderülni.

  Bár sokan nem tudják rólam, hogy én nem magyar származású vagyok, hanem erdélyi, így hogy eljuthassak egy magyarországi rendezvényre spórolnom kell az utazásra és magára a rendezvényre is. Mivel van állásom, így nem is volt más dolgom, hogy félrerakjam az összeget sok mindentől megvontam saját magamtól, hogy ne négy napot tölthessek ott, hanem egy egész hetet. 
  Miután a buszjegyet megvettem már biztosra tudtam, hogy utazom és nem egyedül, hanem egy jó barátnőmmel, akit már említettem jó pár bejegyzéssel ezelőtt. Nevezzük nevén, Akira-val utaztam.
  Amikor megérkeztünk Budapestre a Népligetbe, egyszerűen nem tudtuk elhinni, hogy ott vagyunk, bár nekem nem ez volt az első alkalmam, hogy a Con-ra megyek. Nénémék jöttek értünk és onnan utaztunk el Kerepesre a pénteki napon.
  Másnap, Szombaton egészen a Hungexpo-ig utaztunk. A kapuknál több méteres sorok voltak, hiszen nem pár embernek szól, hanem egy hatalmas közösségnek, akik akár anime, game, k-pop, keleti kultúra rajongók, de tudnám sorolni tovább is. 

 Igen, mint a képeken is látszik rossz időt kaptunk el, de ez tipikus Con-os idő, mert vagy túl meleg van, vagy hideg és eső. De ez sem tántorította el az érdeklődőket, hiszen a helyben vásárolható jegyek standjánál kábé háromnegyed órát álltunk sorba, de megérte, hiszen bejuthattunk. Amint beértünk drága barátnőm odáig volt, mert még nem járt ilyen rendezvényen és mint anime és friss k-pop rajongó ez a hely maga a paradicsom. Megvártuk az ottani barátnőimet, akikkel cosplay-tem is a kedvenc k-pop csapatunkat (BTS). Illetve nagyon sokszor mentünk be az épületekbe az eső miatt, így gyakran vásároltunk is. 
 És hogy mi van ott pontosan? Ami szem, szájnak ingere. A gamer szekció valami hihetetlen, hiszen megtalálhatod a legújabb  és legnépszerűbb játékokat, amiket ki is próbálhatsz és akár versenyezhetsz is.



 A keleti ételek sem hiányozhatnak, hiszen egész nap nem mászkálhat éhesen az ember. Lehet kapni sushi-t (szusi), rament (rámen), dakoyaki-t (dákojaki), gőz gombocot is, de ha édességre vágyik az ember, ott vannak a mochi-k (mocsi), pepero vagy a fagylalt is és még egy csomó más lehetőség is.
  És hogy milyenek a cosplay-ek? Hát valami eszméletlenek, még akkor is, ha az ember nem dolgozik vele több hónapon keresztül. Jó érzés azt látni, hogy az emberek mennyire szeretnek egy karaktert és szívesen bújnak a bőrükbe minimum egy napig. 
 Ron-nal és Hermione-val
 Kuriyama Mirai-val a Kyoukai no Kanata című animeből
 Juvia-val a Fairy Tail-ből
 Kanna-val a Kobayashi-san Chi Maid Dragon-ból
 Kuro-val a Servamp-ból
 Yona hercegnővel az Akatsuki no Yona-ból
 Fekete Macskával a Miraculous-ból
Göthe Salamander-rel a Legendás Állatok és megfigyelésük című filmből

 De akik csak a k-popot szeretik, azoknak is volt program bőven, hiszen koreográfiát tanulhattak meg mindkét nap kétszer, illetve fellépés is volt a LikeOn Production részéről, akik hihetetlenül mutatták be a különböző bandák stílusát, zenéjét. 
 Vasárnap volt alkalmam megtanulni egy koreográfiát is és hihetetlenül jól éreztem magam mindkét napon. Örülök, hogy vannak olyan emberek, akik megvalósítják a Con-t minden negyed évben, annak ellenére, hogy vannak olyan személyek, közöttük én is, akik nem tudnak minden alkalommal ellátogatni oda. De éppen ezért jó, mert mindegy hányszor voltál már Con-on, ugyanolyan élmény lesz neked, mint amikor legelőször mentél és soha nem unod meg. 

Üdv, Bali!