Oldalak

2019. május 25., szombat

Megdöbbentő #1

Csak az állatkertekben...


  A napokban futottam össze egy olyan Facebook bejegyzéssel, ami ledöbbentett... a koalákat funkcionálisan kihalt állatként tartják nyilván.
 Ez a cikk azért is kavart fel, mert a koala az egyik kedvenc állatom. De nem csak én válnék zaklatottá ha az egyik számomra kedves állat a kihalás szélén állna, vagy kihaltnak tekintik. 

  Személy szerint engem nagyon zavar, hogy a világon az emberek igen kevés százaléka meg akarja menteni a kihalás szélén lévő állatokat, a többi ember pedig ül a babérjain, mert nem az ő "bajuk". Sajnos el kell hogy keserítsek minden ilyen kényelmes embert, mert idővel az ő "bajukká" is válik, mert a koala fontos szerepet tölt be az eukaliptusz erdők életében, így ha a koalák kihalnak, akkor az eukaliptusz erdők is eltűnhetnek a föld színéről. 
Bár tudom, hogy ez a bejegyzés nem sokat segít abban, hogy a koalák több évezredeket megéljenek itt a földön, mégis úgy gondolom, hogy ha valaki, aki nagyon akarja ennek az állatfajnak az ittlétét, akkor ez is egy lépés, igaz kicsi, de annak számít.


Üdv Bali.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése