Oldalak

2019. október 19., szombat

Filmajánló #4

Az emlékek őre

Történetünk egy olyan jövőbeli közösségben játszódik, ahol az érzelmek teljesen eltűnnek, ahogy az érzések is, a pontosság uralja ez a világot.
Főhősünk, Jonas a munkaadó ceremónián kinevezik az Emlékek Őrének. Ez a pozíció az emberiség emlékeinek megóvására szolgál, ezért is Jonas az egyetlen őrző. Elődje, az Örökítő töltötte be a posztot, de Jonas megjelenésével tanítója lesz a ceremónia után. 


Ahogy Jonas egyre több emlékre szert tesz, úgy személyiség is megváltozik, sokkal nyitottabb lesz és kíváncsi, amit társai furcsállnak benne. Egy rossz emlék hatására visszaélne az Őrzői pozíciótól, de gyerekkori barátja Fiona meggyőzi, hogy térjen vissza tanítójához. 

Jonas "családjában" egy csecsemő kerül, Celab, aki hosszú ideig marad náluk, azonban Celab élete veszélybe kerül, nem tudják egy "családnál" sem elhelyezni. Jonas észreveszi Celab-en az őrzői jeleket és elhatározza, hogy megmenti a babát. 
Vajon sikerül Jonas-nak megmentenie Celab-et?

Értékelés
Történetszál: 5/4; érdekesnek találtam, egy olyan világ, ahol nincsenek vagy minimálisan vannak jelen, bár sok szempontból hiányoztak.
Vizuál: 5/5; kifejezetten tetszett, ahogy a különböző szemszögekből van megmutatva a világ, ami Jonas esetében kezd színessé válni, míg Fiona szemszögéből fekete-fehér.  
Zene: 5/5; véleményem szerint a megfelelő zenéket használták a jeleneteknél és kifejezetten tetszett a legvégén a szám.

Szép napot! 
Bali

2019. október 12., szombat

Mi van...? #1

Mi van a... táskámban?

Hello mindenkinek!
 Egy igen érdekes bejegyzést hoztam el nektek. Szerettem volna valami személyeset mutatni ebben a bejegyzésben és arra jutottam, hogy a táskám elég személyes (számomra).
 Azt mind tudjuk, hogy a női táska sok mindent rejt és nagyon könnyen el lehet veszni bennük, ha nem találunk egy keresett tárgyat. Én ebben a helyzetbe is kerültem, de anyukám táskájával. Egyszer kért meg, hogy valamit keressek meg benne, de nem kaptam és mikor ő nyúlt bele azonnal kivette onnan én meg álltam mellette, mint egy "hülye gyerek".
 De térjünk is a lényegre.
Azt tudni kell rólam, hogy négy-öt darab táskám van és ezek közül is kettő az, amit rendesen használok.


Ők ketten azok, akik végigkísérnek egy-egy napon vagy hosszabb utazáson. 
 De most térjünk rá arra a bizonyos listára, ami a táskámban található tárgyakról szól (az olyan dolgokat mint a pénztárca, kulcs, személyi nem kerülnek felsorolásra).

Papír zsebkendő
Egy csomaggal általában mindig úton vagyok ha kell, ha nem, de előfordul, hogy több csomag is van nálam. Sosem lehet tudni, mikor fog kelleni.

Kendő 
A táskámban lapuló kendő sokszor megmentett. Esős időben, mikor nem hordoztam az ernyőt, sokszor használtam úgy, hogy letakartam a táskám belsejében tartott dolgokat, hogy védjen az esőtől. (Ezt azoknak ajánlom, akiknek nem vízálló a táskája)

Füzet és toll
Ez a két tárgy mindig velem van, hiszen a füzetbe írom az ötleteimet a blogra vagy esetleg más dolgokat, ezért van a sok színes jelölés. A toll pedig elengedhetetlen, ha írni akar az ember.

Könyv 
Bevallom őszintén, hogy a könyv nem sokszor található meg a táskámban, mert féltem őket, eléggé könnyen sérülnek, ha nem vigyáz rá az ember. Csak a saját könyveimet hordozom, a kölcsönkért vagy kikölcsönzött könyveket inkább otthon hagyom.

Általában ezeket a tárgyakat lehet megtalálni nálam, mikor hátizsákkal vagyok, az más történet, ha az oldaltáskával vagyok. Értelemszerűen abban csak a legfontosabbakat hordom pénztárca, zsebkendő.
Nektek van olyan tárgy, amit magatokkal hurcoltok rendszeresen?

Szép napot, Bali!