Oldalak

2019. október 19., szombat

Filmajánló #4

Az emlékek őre

Történetünk egy olyan jövőbeli közösségben játszódik, ahol az érzelmek teljesen eltűnnek, ahogy az érzések is, a pontosság uralja ez a világot.
Főhősünk, Jonas a munkaadó ceremónián kinevezik az Emlékek Őrének. Ez a pozíció az emberiség emlékeinek megóvására szolgál, ezért is Jonas az egyetlen őrző. Elődje, az Örökítő töltötte be a posztot, de Jonas megjelenésével tanítója lesz a ceremónia után. 


Ahogy Jonas egyre több emlékre szert tesz, úgy személyiség is megváltozik, sokkal nyitottabb lesz és kíváncsi, amit társai furcsállnak benne. Egy rossz emlék hatására visszaélne az Őrzői pozíciótól, de gyerekkori barátja Fiona meggyőzi, hogy térjen vissza tanítójához. 

Jonas "családjában" egy csecsemő kerül, Celab, aki hosszú ideig marad náluk, azonban Celab élete veszélybe kerül, nem tudják egy "családnál" sem elhelyezni. Jonas észreveszi Celab-en az őrzői jeleket és elhatározza, hogy megmenti a babát. 
Vajon sikerül Jonas-nak megmentenie Celab-et?

Értékelés
Történetszál: 5/4; érdekesnek találtam, egy olyan világ, ahol nincsenek vagy minimálisan vannak jelen, bár sok szempontból hiányoztak.
Vizuál: 5/5; kifejezetten tetszett, ahogy a különböző szemszögekből van megmutatva a világ, ami Jonas esetében kezd színessé válni, míg Fiona szemszögéből fekete-fehér.  
Zene: 5/5; véleményem szerint a megfelelő zenéket használták a jeleneteknél és kifejezetten tetszett a legvégén a szám.

Szép napot! 
Bali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése