Oldalak

2022. december 19., hétfő

Karácsonyi hangulat?

 Üdv mindenkinek!

A mai blogbejegyzésem témája a Karácsony lesz.

Igen, tudom, hogy már a csapból is ez folyik, épp ezt szeretném az én szempontomból is kibontakoztatni, kivesézni.

Mint tudjuk a Karácsony a szeretet ünnepe, illetve Jézus megszületése is hozzá kapcsolódik. Ebből kifolyólag van az ajándékozás is, de szeretném leszögezni, hogy nem biztos források ezek.

Leginkább a karácsonyi készülődéssel van a gond az évek múlásával.

Szerintem mindenkinél volt olyan, hogy nem volt meg a megfelelő ünnepi hangulat és a francba kívánta volna az egészet. Velem is előfordult, sőt az évek múlásával visszatérővé is vált. 

Ennek az oka szerintem az, hogy túl hamar borul minden karácsonyi pompába. Nem tudom melyik városba mikor, de itt, ahol lakom, idén nagyon hamar elkezdték ezt a "nyomjuk meg mert Karácsony jön" féle felfogást. Még nem volt November 1-e sem és már lehetett látni a díszeket és tárgyakat, amiket legtöbbször az ünnepekkor kirakunk.

Amikor megláttam azt a részleget, megforgattam a szemeimet és még arra sem jártam, hiszen az ünnepekig volt kettő hónap. Túl korán kezdik el.

Múlt héten a rádióban volt erről egy órás beszélgetés, aminek egy részével egyet is értettem, de azért mindennek van határa. Személy szerint, úgy gondolom, hogy nem akarok November közepe előtt ilyen díszeket látni az üzletekben, de sajnos nem rajtam múlik. Én azt a tábort erősítem, aki nem kerül korán karácsonyi vagy bármilyen hangulatba. 

Plusz, már írtam is erről, hogy én mindig korábban szerzem be az ajándékokat és nem utolsó pillanatra hagyom. Aki eladóként dolgozik és olvassa ezeket a sorokat, nagyon nagyon nagyon nagy kitartást ezen a héten nektek, ugyanis bármilyen bunkó, türelmetlen vagy kedves, türelmes emberrel kerüljenek szembe, mindig ők azok, akik utoljára hagyják el az üzleteket és térnek haza a családjukhoz. Az ő karácsonyuk nem olyan, mint más embereké és lehet, hogy jobban is elcsesződik bizonyos emberek miatt. Őszintén kitartást nektek!

Hétvégén Karácsony, addig lehet elér a karácsonyi hangulat, de kiderül addig. Kellemes ünnepeket kívánok minden olvasómnak!

Üdv Bali

2022. december 6., kedd

Casey McQuiston - Vörös, fehér & királykék


 

Hát...wow.

Sose gondoltam volna, hogy egy olyan könyvet fogok olvasni, ami az ellenségekből szerelmesek kategóriába fog tartozni, plusz két fiúról is szól.

Szeretném tisztázni, hogy semmi problémám-bajom nincs az LMBTQ emberekkel, sőt támogatója vagyok a közösségnek.

Visszatérve a könyvhöz. Már rég láttam az Instagramon, hogy szeretik, de @bogdanattila23 sztorijában osztott meg egy részletet, amit elolvastam és tudtam, hogy kell nekem a könyv. És milyen jól tettem, hogy beszeretem.

Már maga a történet érdekes számomra, mivel nem vagyok otthon a politikában, de nem is követem azt, így idegen volt számomra.


A történet egyik szereplője az Amerikai Egyesült Államok elnökének a fia, Alex. Nagy támogatója az édesanyjának és szerves része a politika az életében. Az elnökválasztás előtt állnak. Ez mind zökkenőmentes lenne, ha nem lenne egy személy, akivel verseng Alex.

Egy baleset következtében, -ami inkább egy szerencsétlen véletlen, mint baleset- ami a nyilvánosság előtt történt meg, és egy rossz pletyka miatt, kénytelenek összebarátkozni, bár semmi jóra nem számítanak és idővel valami több is kialakul közöttük.

Titkolniuk kell a kapcsolatukat a nyilvánosság előtt és meghazudtolni önmagukat is, hogy se ők, se a kapcsolatuk ne sérüljön.

A két fiú szereplő közül, azt mondanám, hogy Henry az, aki jobban tetszik, mint karakter és személyiségileg hozzám közelebb áll, de természetileg Alex viszi a prímet.

Eleinte óvakodtam a pöttyös kötetektől (Alkonyat miatt), de ez a történet megtörte bennem a jeget. Biztosra veszem, hogy nagyon gyakran fogom olvasni, amint lehetséges.

Öröm volt olvasni, hiszen így betekintést nyerhettem az elnöki és a királyi családba, hogy ott is bármi lehetséges.

Üdv, Bali