Oldalak

2023. december 9., szombat

Leiner Laura: 40 nyári nap

 



Szia kedves olvasó!
Hívlak magammal, hogy egy kicsit visszacsöppenjünk a nyári napokba!

A 40 nyári nap Zoé negyven napját meséli el, hiszen nyári munkát vállal egy állatparkban. A flamingókerttel szemközti pultnál árul perecet. A monoton napok fénypontját a HÉV-ezés jelenti, mert megtetszenek egymásnak egy sráccal. Zárkózottsága ellenére az idő előrehaladtával egyre jobban enged fel és összebarátkozik az állatparkban dolgozókkal, leginkább Szakóval.

Számomra Szakó és Zoé története nem a monotonitásról szól. Zoé karakterében megismerhetünk egy zárkózott lányt, aki nehezen nyílik meg, azonban olyan komoly dolgokról lehet vele beszélgetni, mint az első randi vagy épp az azonos korosztályon belüli érettségről. 

A karakterek közül legjobban Zoéval tudtam azonosulni, főleg azért is, mert hasonló mentalitással és személyiséggel rendelkezem, mi ő. Idő kell, hogy felengedjek, hogy megnyíljak egy személynek és igazán jól érezzem magam, kell egy komfort ember, akiben teljes mértékben meg tudok bízni. 
Úgy gondolom, hogy Laurának sikerült egy újabb olyan hősnőt megalkotnia, akivel sokkal inkább tudunk azonosulni, mint az eddigiekkel, legalábbis számomra. 

Üdv, Bali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése