Oldalak

2019. március 31., vasárnap

Könyvajánló #6

Kiera Cass - The Crown
A Korona

Elérkeztünk a Párválasztó utolsó kötetéhez. 
 Eadlyn-nek szembe kell nézni avval, hogy elvesztette ikertestvérét és édesanyja (America) is majdnem életét veszti egy szívroham után. S mindezt úgy, hogy közben a saját Párválasztója zajlik, így cseppet sem meglepő a döntése, hogy már az Elit tagjait is kijelöli. 
S ha még nem volna ez elég teher számára képbe jön a király munkája is, amiből eddig csak egy kicsit tapasztalt meg. Mivel apja az édesanyja mellett van éjjel-nappal, így minden kormányzási feladat rá hárul, de így is vannak olyan személyek, kik támogatják őt.
 Bár a könyv vége igazán meglepő volt számomra, mégis érthető, hiszen senki nem akar egy kényszer házasságban élni és Eadlyn helyében mindenki az igaz szerelmet választja.
 Az egész Párválasztó betekintést mutat nekünk, hogy nem minden fénylik, ami ezüst. Evvel arra célzok, hogy az ember bármennyire lehet vagyonos, ha nincs meg az a szeretet az életében, mint bármelyik más embernek, illetve nekik is van kín az életükbe.
 Remélem tetszeni fog a könyvsorozat, még ha egy kicsit spoilereztem is.
Üdv, Bali

2019. március 17., vasárnap

Könyvajánló #5

Kiera Cass - The Heir
A Koronahercegnő

A Koronahercegnő a negyedik kötete a Párválasztónak.
 Időben húsz évvel később járunk, amikor America és Maxon összeházasodott és boldog életet élnek a palotában négy gyermekükkel, egy lánnyal és három fiú gyermekkel.
 Mindannyiunkban felmerült az a kérdés az első három kötet során, hogy milyen érzés lehet kiválasztónak lenni és nem kiválasztottnak. Szerintem ez a kötet választ ad minden kérdésünkre. 
 Eadlyn a legidősebb testvér, így ő a trón várományosa. Már kiskorától fogva arra van nevelve, hogy egyszer ő lesz a királyné és ő kell majd vezesse Illea népét. De egy napon minden megváltozik, amikor szülei arra kérik, hogy részese legyen a Párválasztónak, vagyis a lány szemszögéből bele lesz kényszerítve.
Pár feltétellel bele is megy, de már konkrét terve van, hogy zavarja el mind a harmincöt udvarlót.
 Eadlyn életébe nemcsak új emberek csöppenek, hanem új érzések is, amiket eddig rejtegetett vagy nem is érzett, hiszen egy hűvösnek mondható személyiségről beszélünk, aki nagyon zárkózott az új dolgok felé.
 A könyv nemcsak bemutatja a Párválasztó másik felét, hanem maga a királyi család nem kellemes részét is, hogy mennyi feszültséggel jár egy ország vezetése és milyen érzésekkel néz szembe egy kamaszlány, aki királynő lesz egy nap.
 A borítóról annyit közölnék, hogy teljesen illik a történethez, ami Eadlyn érzéseit tükrözi. A lány hátat fordít nekünk és oldalról pillant ránk, ami azt jelentheti, hogy felhívtuk az érdeklődését, de nem annyira, hogy teljesen ránk is irányítsa.
Remélem kedvet kaptatók hozzá!

Üdv Bali. 

2019. március 2., szombat

Zene!

iKON
(balról jobbra felső sor: June, Bobby, B.I, Chan.
balról jobbra alsó sor: Chanwoo, Jay, DK)


  Nos eljött a zene ideje és mi mással is kezdhetném, mint az iKON  nevű bandával.
A koreai YG Entertainment-nél szerződtetett banda 2015.08.15.-én debütált a My Type című számmal. (link: https://www.youtube.com/watch?v=ZS6vfv4sszg)
A hét fiú, mint minden koreai ember, aki hiresség akar lenni, át kell esnie a bizonyos gyakornoki éveken és sok gyakorlás és kitartás lévén kerültek ők is a színpadra. Mint minden bandában, úgy ebből sem maradhat ki a rapper és a vokalista sem, jelen esetben két rapper és öt vokalista van. A rapperek: Bobby és B.I. , utóbbi a csapat vezetője/leader-e. A vokálok: June, Chan, Jay, DK, Chanwoo, akik közül a fővoklás June.
A dalaikról vegyesen tudok nyilatkozni, hiszen minden műfajt alkottak az egészen rossz fiús(Rythm Ta) stílustól a lágy, kellemes dalig(Goodbye Road). 
És most következzék három olyan dal, amit igazán szeretek tőlük.

1. Love Scenario


 Egy kellemes lágy dallamú számról van szó, ami tökéletes egy szakítás után. A dalszövegből, amit jól ki lehet venni az az, hogy a fiúval vagy lánnyal eltöltött kellemes időt nem lehet csak úgy elfelejteni, hiszen már a múltad részévé vált. Egy történetet kezdtetek el írni együtt, amit be is fejeztetek.
Szerintem ez a szám vált az iKON egyik felejthetetlen dalává, hiszen nem csak a tinédzserek, hanem még a gyerekek is ezt énekelték, ami nem csoda, hisz fülbemászó dallama van és egyszerűen nem lehet nem szeretni, bár ez utóbbi emberfüggő.

2. Killing me

link:https://www.youtube.com/watch?v=RyVS7R9PN6U 

Az előzővel ellentétben ez a szám nem kellemes dallamú, hanem jól megszokott modern típusú dal. A szöveg, ahogy én értelmezem egy vallomás a személy felé, akit szerettünk, miszerint nem sejtettük a búcsú nehézségeit. Az önzőséget is megbánjuk és amint vége a kapcsolatnak hibát hibára halmozunk, amit csak megbánni tudunk.
Ez a dal szerintem tükrözi azokat az érzelmeket, amik minket kínoznak egy kapcsolat megszakítása után. Hiányzik a szerettet fél, aki törődést nyújtott nekünk és ez ellen semmit nem tehetünk. 

3. Goodbye Road

link: https://www.youtube.com/watch?v=2O6dRaBbFoo

A Goodye Road szintén egy kellemes dallamú szám, de más mondanivalót tartalmaz, mint az előző kettő. Ezt a számot úgy tudnám jellemezni, mint egy jókívánságot. Bár elmondják, hogy milyen volt az együtt töltött idő, mégis miután elválnak útjaik nem a rosszat, hanem a jót kívánják a szeretett személynek és figyelmeztetik a következő szerelemre.
Ez a dal tipikusan az a szám, ami könnyeket csal a szemedbe, én kivételesen nagyon szeretem a számot.

Mindhárom szám, ami említve volt a 2018-as évben jött ki és meghódította a Dél-Korea k-pop rajongóit. De nem csak a koreai félszigetről mondható ez el, hanem a világ összes k-pop rajongójáról, aki egy kicsit is szereti a iKON-t.
És mint minden magyar rajongó, úgy én is várom, hogy a fiúk ellátogassanak Magyarországra vagy közelébe, hogy láthassuk őket élőben és nem csak videókon keresztül.

Remélem kedvet kaptatok az iKON-hoz illetve a koreai zenéhez! 
Üdv Bali!