Oldalak

2019. március 2., szombat

Zene!

iKON
(balról jobbra felső sor: June, Bobby, B.I, Chan.
balról jobbra alsó sor: Chanwoo, Jay, DK)


  Nos eljött a zene ideje és mi mással is kezdhetném, mint az iKON  nevű bandával.
A koreai YG Entertainment-nél szerződtetett banda 2015.08.15.-én debütált a My Type című számmal. (link: https://www.youtube.com/watch?v=ZS6vfv4sszg)
A hét fiú, mint minden koreai ember, aki hiresség akar lenni, át kell esnie a bizonyos gyakornoki éveken és sok gyakorlás és kitartás lévén kerültek ők is a színpadra. Mint minden bandában, úgy ebből sem maradhat ki a rapper és a vokalista sem, jelen esetben két rapper és öt vokalista van. A rapperek: Bobby és B.I. , utóbbi a csapat vezetője/leader-e. A vokálok: June, Chan, Jay, DK, Chanwoo, akik közül a fővoklás June.
A dalaikról vegyesen tudok nyilatkozni, hiszen minden műfajt alkottak az egészen rossz fiús(Rythm Ta) stílustól a lágy, kellemes dalig(Goodbye Road). 
És most következzék három olyan dal, amit igazán szeretek tőlük.

1. Love Scenario


 Egy kellemes lágy dallamú számról van szó, ami tökéletes egy szakítás után. A dalszövegből, amit jól ki lehet venni az az, hogy a fiúval vagy lánnyal eltöltött kellemes időt nem lehet csak úgy elfelejteni, hiszen már a múltad részévé vált. Egy történetet kezdtetek el írni együtt, amit be is fejeztetek.
Szerintem ez a szám vált az iKON egyik felejthetetlen dalává, hiszen nem csak a tinédzserek, hanem még a gyerekek is ezt énekelték, ami nem csoda, hisz fülbemászó dallama van és egyszerűen nem lehet nem szeretni, bár ez utóbbi emberfüggő.

2. Killing me

link:https://www.youtube.com/watch?v=RyVS7R9PN6U 

Az előzővel ellentétben ez a szám nem kellemes dallamú, hanem jól megszokott modern típusú dal. A szöveg, ahogy én értelmezem egy vallomás a személy felé, akit szerettünk, miszerint nem sejtettük a búcsú nehézségeit. Az önzőséget is megbánjuk és amint vége a kapcsolatnak hibát hibára halmozunk, amit csak megbánni tudunk.
Ez a dal szerintem tükrözi azokat az érzelmeket, amik minket kínoznak egy kapcsolat megszakítása után. Hiányzik a szerettet fél, aki törődést nyújtott nekünk és ez ellen semmit nem tehetünk. 

3. Goodbye Road

link: https://www.youtube.com/watch?v=2O6dRaBbFoo

A Goodye Road szintén egy kellemes dallamú szám, de más mondanivalót tartalmaz, mint az előző kettő. Ezt a számot úgy tudnám jellemezni, mint egy jókívánságot. Bár elmondják, hogy milyen volt az együtt töltött idő, mégis miután elválnak útjaik nem a rosszat, hanem a jót kívánják a szeretett személynek és figyelmeztetik a következő szerelemre.
Ez a dal tipikusan az a szám, ami könnyeket csal a szemedbe, én kivételesen nagyon szeretem a számot.

Mindhárom szám, ami említve volt a 2018-as évben jött ki és meghódította a Dél-Korea k-pop rajongóit. De nem csak a koreai félszigetről mondható ez el, hanem a világ összes k-pop rajongójáról, aki egy kicsit is szereti a iKON-t.
És mint minden magyar rajongó, úgy én is várom, hogy a fiúk ellátogassanak Magyarországra vagy közelébe, hogy láthassuk őket élőben és nem csak videókon keresztül.

Remélem kedvet kaptatok az iKON-hoz illetve a koreai zenéhez! 
Üdv Bali!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése