Oldalak

2020. május 5., kedd

Könyvajánló #13

Kelly Oram: Sz mint szűz és
A mint aszkéta



Kelly Oram Sz mint szűz című könyvét véletlenül találtam meg és érdekesnek találtam már a címéből is. Nem mindenki ír a szűzesség fontosságáról, ezért is érdekelt annyira a téma.

Főhősnőnk Valerie Jensen egy átlagos tini azzal a különbséggel, hogy a szűzességét a házasságig akarja megőrizni, A barátja szakít vele, mert nem akar lefeküdni és másnap az egész iskola előtt szint vall. A vallomását sikeresen felveszik videóra és közzé teszik az interneten, e mellett pedig az iskolába járók is Szűz Val-ként kezdik el csúfolni. 
Valerie mindazt a hátrányt, amit eddig kapott az előnyére fordítja és egy hatalmas kampányt indít el, mindeközben a sulibálra meghívott Kyle Hamilton-t utasítja folyamatosan vissza tagadva, hogy kettőjük között igenis van valami.





Az A mint aszkéta egy kisebb kihívás volt számomra, hiszen nem annyira fogott meg a könyv, mint ahogy azt képzeltem.

Kyle és Val története folytatódik ebben a könyvben, de Kyle szemszögéből. 
Kiderülnek olyan dolgok is, mint például Kyle miért dobta ki a menyasszonyát vagy Val szűz marad-e a könyv végén.
Persze a Kyle előtt álló aszkéta kihívás is ott lebeg, meg kell küzdjön a kísértéssel Val személyében és a szóló előadóként  tevékenykedő énekes rájön nem kicsi fába vágta a fejszéjét.

Mindkét könyvnek megvan a maga hangulata, hiszen az egyik a szűziesség megőrzéséért, míg a másik az aszkéta, vagyis a szexmentes életet taglalja. Mindkettő nemes célt szolgál és személy szerint örülök, hogy ezeket a könyveket a "kezembe" kaptam és olvashattam ilyen témában.

Üdv, Bali.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése