Oldalak

2020. április 23., csütörtök

Zene #5

Számok, amiket mindenki ismer


Újra el érkezett egy zeneajánló. A legutolsó zenei bejegyzésem óta eltelt jó pár hónap és nagyon sokat gondolkoztam, hogy megtartsam-e a blogon és folytassam vagy hagyjam az egészet a csudába, de úgy gondoltam, hogy adok neki még egy esélyt.

Most olyan zenéket hoztam el nektek, amiket a legtöbben ismernek, hála a '80-as, '90-es éveknek és kivételesen nem a koreai popról fog szólni. Ezek a számok gyakran szerepelnek filmekben, reklámokban vagy a mai énekesek, rapperek dolgozták fel a dalokat.

De nem húzom tovább a szót, hanem jöjjenek azok a számok, amiket sokat hallottunk bárhol jártunk.

1. Queen - We will rock you
A Queen-t senkinek nem kell bemutatni, hiszen nagy népszerűségnek örvendhet a banda, akikről még film is készült Bohém rapszódia címmel. 
A We will rock you sok filmben szerepel, egy ilyen példa a Gorillabácsi is. Nem hazudok, ha azt mondom ezt a számot minden generáció hallotta legalább egyszer.

2. Bill Medley - Time of my life
Miért is került ez a szám bele ebbe a bejegyzésbe?
Szimplán azért, mert akkora sikere lett a Dirty Dancing című filmben, hogy nem lehet ezt a számot az ikonikus tánchoz párosítani.

3. Ray Parker Jr. - Ghost Busters
Ki ne emlékezne a Szellemirtók filmre és a hozzá tartozó kissé hátborzongató, de mégis izgalmakkal teli zenére? Én mindenképpen. 
Ha pedig mégsem emlékeznél, vagy szimplán nem rémlik az egész, akkor ajánlom, hogy gyorsan ülj le a laptop elé és keresd meg a filmet és nézd meg (a régiekre gondolok itt).

4. Christina Perry - Thousand Years
Szerintem Christina ezzel a számmal lépett előre a zeneiparban. 
A tinilányok kedvenc filmsorozata az Alkonyat betétdalának számít, hiszen végigkísérte a filmeket, ezzel megadva azt a romantikus hangulatot és szem nem maradt szárazon.

5. Celine Dion - My heart will go on
Nem maradhat el a Titanic ikonja sem, hiszen a tragikus és romantikus filmhez egy ilyen szám illik, ami szívszorító. Fel a kezekkel, aki igenis sírt Jack halálakor, vagy a visszaemlékezéskor?

Remélem tetszett a bejegyzés és kedvet kaptatok a zenék meghallgatásához is, hiszen ezek mind olyan ikonikus zenék, amiket a felnőtt generáció biztos hallott és bulizott rá.


Üdv, Bali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése