Oldalak

2020. július 13., hétfő

Könyvajánló #15

Jay Asher - What Light
Micsoda fény!


A szerelem mindent legyőz?

Sierra szeretné megérteni. Caleb szeretné jóvátenni.

Együtt rátalálhatnának az igaz szerelemre - ha elég bátrak ahhoz, hogy elfogadják, ami történt.

Keserédes történet az első szerelemről, a megbocsátás erejéről és a második esélyekről. Arról, hogyan lásd meg a másik valódi személyiségét. Sierra csak átmenetileg lakik a városban: a családjával minden évben eltöltenek itt egy rövid időszakot. Ez idő alatt a lány megpróbál érzelmileg távol maradni a fiúktól - Caleb pedig épp azon dolgozik, hogy megbocsásson önmagának, miután egy szörnyű tettet vitt véghez. A fiú szerint: mindenkinek lehet néha rossz napja. De csak akkor kezd el hinni ebben igazán, miután megismerte Sierrát.

Jay Asher a Tizenhárom okom volt szerzője romantikus szálakhoz nyúlt a könyv által ünneppel megkörítve, mégis nehéznek bizonyult az elolvasása bármennyire is tetszett a fenti leírás.
Mint tudjuk az év legszebb ünnepe mindenkinek mást jelent, mégis sikerült úgy megragadnia ezt, hogy egyszerre érezzük az utálatot és az együttérzést a művel kapcsolatban.

A történet magába foglalja azt a változást, ami pozitívként kéne működjön a műben, de a benne leírtak és az emberek ítélőképessége nehezebbé teszi Sierra-nak az igazság megismerését és kibontakozását. Meg kell küzdenie az igazság kiérdemléséért és a megértéséért is, illetve a vele való ismeretekkel.

Sierra együtt érzése kell ahhoz, hogy a mű tovább haladhasson a megszokott mederben. Ő veszi irányítása alá a dolgokat és bár nagyon el van rejtve, mégis sikerül jellemváltozáson átesnie.

Pozitív számomra az, hogy a történetben végbemenő jellemváltozások nem vagy csak egy minimálisan változtatják meg magát a történetet. 

Összességében egy jó könyv, de ha azt kérnék tőlem, hogy inkább a karácsonyi időszak alatt olvassam el, nem biztos, hogy elolvasnám.

Üdv, Bali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése