Oldalak

2020. december 30., szerda

Kreatív #5

 2021 és januári

Bullett Journal


Üdv mindenkinek!

Mivel hamarosan itt 2021 (alig 2 nap múlva), elkészítettem a határidőnaplóm 2021 és a januári hónap nézetét, amit most meg is osztok veletek.

2021



 

A 2021-es éves nézetét két oldalon oldottam meg, és hozzátartozik, hogy a puszta véletlennek köszönhetően került a füzet közepére.
Azért, hogy ne legyen a legszimplább kinézete, egy washi tape-t is használtam díszítésként, ez a többi oldalon is visszaköszön majd.


Az éves naptár után, a számomra legfontosabb oldal került, méghozzá a Blog ötleteknek szánt oldal. Elég sok mindent tervezek a következő évre, de szívesen meghallgatom a ti ötleteiteket is, hiszen nektek is írok.


Kifejezetten a blog oldal mellé terveztem a Megnézendő filmek/sorozatok oldalt, hiszen ezek is megtalálhatóak a blogon és könnyebb lesz megtalálni a témát is hozzá.


Az egyik legfontosabbnak nyilvánított oldal, ha te is könyvmoly vagy, mégpedig az Olvasmány lista oldala. Ide az elolvasott könyveket tervezem írni és remélem, hogy az év végéig sikerül az oldalt megtöltenem.


És a végére hagytam egy teljes oldalt, hogy a különböző jegyzetek, vagy egy betelt oldal helyettesítője legyen.

JANUÁR

A kezdőoldalt egy kicsit színesebbre gondoltam, ezért esett ez a kinézet a választásomra. Színes és egyszerű elkészíteni is. Egy kis eltérés az, hogy nem magyarul, hanem angolul írtam le a Januárt, amit így utólag vettem észre. De így is tetszik.


A hónap kinézete, mint minden bevált hónapnál, most is a szokásos kis állított téglalapok lettek, körülötte a virágok, amik az első oldalon is látni lehet.


A szokás követő, mint látni lehet vízszintesen lett lerajzolva, szabad kézzel, illetve bal oldalon látni lehet, hogy mit is tartok számon. Annyi változás van, hogy a sorozat/anime követő egy helyre került, illetve hogy tudjam melyiket néztem két színt választottam, hogy meg tudjam különböztetni. 



Szimpla nézettel oldottam meg Január első három napját és a szokásos virágokkal díszítettem. 





A heti kinézet, mint a novemberi és decemberinél most is ugyanaz, annyi változással, hogy a hétvégét két felé osztottam, hogy nagyobb helyet kapjanak.

Remélem tetszett a bemutatás a 2021-es Bullet Journal kinézetének. 
Boldog Új Évet kívánok minden kedves olvasómnak és hamarosan jövök a következő bejegyzéssel.

Köszönöm, hogy veled tartottatok a 2020-as évben és olvastátok a blogot.

Üdv, Bali











Könyvajánló #20

Lauren Barnholdt -

 Titkok és exek éjszakája



Fülszöveg:
Eliza teljesen kikészül, amikor eltűnik legértékesebb holmija: a lila notesza, amiben listát vezet mindarról, amit szeretne, de nincs mersze megtenni. Amikor megtudja, hogy a füzetet az expasija nyúlta le, aztán totál bepánikol. És joggal. Mert Cooper és barátai -egy titkos fiúszövetség tagjai- megzsarolják: ha nem állja ki egyetlen éjszaka alatt a noteszben szereplő összes próbát, felteszik az üzenetet a netre. 

Csakhogy Eliza nem hagyja magát! Teljesíti ugyan a cikibbnél cikibb feladatokat, de közben két barátnőjével addig ügyeskednek, amíg meg nem találják a fiúk gyenge pontját. Mert hát mindannyiunknak vannak kínos titkai, amiket szeretnénk örökre megőrizni...

Vélemény:
Igazán laza stílusú történetről beszélünk egy kis humorral megfűszerezve, de nem is várhatunk el mást egy jó LOL könyvtől. A titkok és exek éjszakája igazán érdekes történet, ami bemutatja Eliza küzdését a titkaiért. Barátnői hűségesen segítenek neki, miközben nekik is közbe szól az élet vagy a szerelem.
Eliza szembenéz minden félelmével és a történet végére egy igazán erős karakterré válik, hála annak a lila notesznak.

Ajánlom: 
A történetet ajánlom minden olyan érdeklődőnek, aki szeretne egy kis kalandot átélni egy kellemes napon, vagy éjjelen. Aki kíváncsi arra, hogy mi lesz Eliza noteszával, Elizával, barátnőivel és exével, Cooper-rel. 



2020. december 8., kedd

Könyvajánló #19

 Marni Bates

Rocksztárt kaptam karácsonyra


Fülszöveg:
Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt. Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt az első este kiutálják a közös kabinból. A tengeribeteg Holly így kénytelen beosonni egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet: a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel. Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni...

Amikor később Holly elhagyná a kabint, legnagyobb megdöbbenésére síkoltozó tinicsajok állják útját. Mert Nick valójában Dominic Wyatt, az őrülten népszerű ReadySet dobosa.

Az internetre pillanatok alatt felkerülnek a kettőjükről készült botrányos fotók, amik veszélybe sodorják az együttest. Dominic ezért ráveszi Hollyt, hogy a hajóút idejére játssza el a barátnője szerepét. A kamu kapcsolattal csak-csak megbirkóznak, na de a valódi érzelmekkel...

Véleményem
Egy szó...letehetetlen. 
Több szóban...annyira kikapcsolja az ember agyát, hogy egyszerűen csak azon tud kattogni, hogy mi fog történni Holly és Nick kapcsolatával. 

A történethez hozzátartozik, hogy karácsonyt ünnepelnek a szereplők, de egyáltalán nincs meg az a tipikus karácsonyi hangulat, amit elvárna az ember, helyette a vakációzás érzését kelti. 
Tökéletes azoknak, akik még nincsenek az ünnepi hangulatban. (bár én kifejezetten nem tartozok az ünnepi csoportba) #örökgrincs

Ajánlom
Olyan embereknek, akik egy kis szünetet szeretnének a sok nehéz olvasmány, az ünnepi kavalkád elől menekülnének vagy szimplán érdekli egy nem mindennapi színjáték, ami lehet nem is lesz színjáték a továbbiakban.

Üdv, Bali


2020. december 1., kedd

Kreatív #4

 Decemberi Bullet Journal


Sziasztok!

Aki esetleg nem olvasta volna még tőlem azt, hogy elkezdtem a saját határidőnaplómat, akkor most megismétlem magam. Elkezdtem.

És milyen jól tettem, ugyanis a novemberi hónapom kész káosz volt. ZH-k sokasága, beadandó feladatok, leckék, de jutott időm a szórakozásra is ezek mellett. Néha pedig csak henyéltem annyira leszívott egy-egy tantárgy.

De most új hónap vette kezdetét és a novemberi hónap utolsó tette (nem is a legutolsó) az volt, hogy megalkottam a decemberi nézetet.



Az e hónapi tematika a hó és a hópehely. Inspirálódtam az egyik youtuber-től (Amanda Rach Lee), aki a tavalyi, ha jól emlékszem, decemberi témája a hópelyhek voltak. Én is inspirálódtam általa és egy egyszerűbb stílust akartam létrehozni nem olyan sok hópehellyel. Szerintem ez sikerült is.


A havi tervezőt úgy alkottam meg, ahogy a novemberit is, hiszen egy kicsit egyszerűbb számomra és így is jól látom, hogy mi mikor fog történni a hetekben.
A színek a nyitóoldallal megegyezően kék, illetve aki szemfülesebb az észreveheti a fekete pöttyöket.


A szokás követő egy kicsit színesebb, de visszatérnek a hópelyhek, illetve a pöttyök is. Egy kicsit másabb formát követtem most, hiszen ajándékokat rajzoltam és azokat számoztam meg.
Egyébként, mikor tesztkör volt megkérdeztem magamtól, hogy "Mire jó ez?", aztán rájöttem, hogy igazán jó nekem, mert sokszor nem tudom követni, hogy mikor posztolok vagy éppen tanulok (lassan mindennapos).


A heti tervezőt meghagytam erre a letisztult formára, ahogy a novemberiben is látható. Hogy egy kis extrát vigyek bele, különböző hópelyhek díszítik, alattuk a nap és a dátum.

Ennyi lett volna az én decemberi nézetem.

Amiket használtam:
-ceruza
-fekete tűfilc (Stabilo; 0,4-es)
-kék tűfilc (Stabilo;0,4-es)
-kék színes ceruza (Milan)
-egy A5-ös vonalas füzet

Üdv, Bali