Oldalak

2021. július 30., péntek

Kreatív #12

 Bullet Journal:

Augusztus


Sziasztok!
Ismét eljött egy hónap vége és más a fél év is eltelt, ami hihetetlen, hiszen nemrég kezdődött el 2021. 
Eljött a nyolcadik, azaz az Augusztus ideje, az egyik legmelegebb nyári hónap ideje.

Nem is húzom tovább az időt, hiszen még sok mindent látni kell.
A hónap témája a görögdinnye lett. Igaz nem lettek a legszebb dinnyék, de nézzétek el nekem.



A hónap nézetéről nem kell sokat mondanom, hiszen egy oldalra szorítottam, ahogy a júliusit is és díszítettem dinnyékkel.
Annál inkább említésre méltóvá vált a szokás követő oldal, ami ezúttal nem kis dobozkákban vannak vagy csak úgy egy halomban, hanem vízszintesen. 
Egy kicsit meglepett, hogy ki tud férni mind a 31 nap, de egy kockás füzetről van szó, ebben minden lehetséges (kivéve az egyenes vonal számomra). 




A heti nézetekről sem kell nagyon sokat beszélnem, hiszen látható a képeken, hogy milyenek lettek. Néhol kicsit túlzásba estem a dinnyék rajzolásával, néhol pedig egyszerűre vettem a figurát és minimalista módon alkottam. De mindezek ellenére elégedett vagyok a végeredménnyel.

Amit használtam:
  • grafit ceruza
  • radír
  • piros ceruza (Milan)
  • zöld ceruza (Milan)
  • fekete tűfilc (Stabilo; 0,4)

Üdv, Bali

2021. július 12., hétfő

Könyvajánló #27

 Marni Bates: 

Menő-riadó Kambodzsában


Sziasztok!
Ismét egy könyvajánlóval érkeztem, bár lassan nem ajánlók lesznek, hanem vélemények, hiszen egyre inkább érzem azt, hogy fejlődök ezek írásában.
Na, de nem is ezen van a lényeg, hanem a könyvön. 

Fülszöveg:
Nincs olyan szitu, amit Chelsea Halloway nem tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és eszre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kijuttassa a csoportot az országból - lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki beszólásaival az őrületbe kergeti.

Őszintén megmondva, csak akkor olvastam a fülszöveget, amikor már itthon voltam a könyvvel együtt és már javában olvastam a történetet. Kissé meglepődtem, hiszen hogyan is lehet egy ilyen helyzetet viccesen is előadni, de ugyanakkor hasonló izgalmakat éljünk meg mikor olvassuk.
Hát az írónak sikerült.

Olvastam pár véleményt is, hogy milyen a történet és az elején idegesítő Chelsea hogyan fog fejlődni a történtek során. Rájön, nem csak a külsőségekre kell hangsúlyt fektessen, hanem arra is mi rejtőzik a belsejében és mire képes ő maga a nehéz helyzetekben is.

Érdekesnek tartom a történetet, számomra olyan, mintha egy film lenne. Könnyed története van és gyorsan lehet haladni vele, de ugyanakkor izgulni is lehet rajta, aki pedig már sokat olvasott egy kicsit számíthat arra, hogy mi is fog lenni Chelsea terve a vége felé.

Ajánlom a LOL könyvek rajongóinak, azoknak, akik egy kis kikapcsolódásra, de ugyanakkor egy kevés izgalomra is vágynak és legfőképpen azoknak a személyeknek, akiket megfogott ez a kis bevezető.

Üdv, Bali


2021. július 4., vasárnap

Kreatív #11

 Bullet Journal

Július



Üdv mindenkinek!
Egy újabb bejegyzéssel érkeztem el, mégpedig az új határidőnapló megrajzolásával.

Mint tudjátok igyekszem mindig hónap elején jelentkezni ezzel a "rovattal", hogy inspirációt is nyújtsak nektek. 
Ezúttal a hónap témája a csillagok lettek (imádom a csillagokat), így kötelességemnek láttam szívből beleadni mindent. 


Mivel az egyetemen is nyári szünet van, így a hónapi nézetet is visszavettem a minimálisra, ahogy eddig rajzoltam. De ugyanakkor a szokás követőből nem hagyhattam ki a Tanulás-t sem, mivel jelenleg a jogsi miatt tanulok. És mint láthassátok van egy hetedik szokás is.
Mint tudjátok kreatívkodni nagyon szeretek és nagyon sokszor vannak ötleteim, így kihasználva a nyarat és a temérdek időt igyekszem minél többet kreatívkodni.




A heti nézetet igyekeztem minél változatosabban megcsinálni, hiszen ha egyforma számomra már unalmas és jobb úgy írni a teendőket, hogy változatosabbak a hetek formái. 
Igen, tudom, hogy két helyen is elrontottam, de engem nem zavarnak a hibáim, de ha mégis megvan rá a módszerem.
Minden hétnél igyekeztem megjeleníteni a csillag motívumokat, hogy ezáltal lehessen valami, ami közös pont. 

Amit használtam:
  • sárga filc (Stabilo; 0,4)
  • fekete filc (Stabilo; 0,4)
  • sárga színes ceruza (Milan)
  • fekete színes ceruza (Milan)
Üdv, Bali