Oldalak

2021. július 12., hétfő

Könyvajánló #27

 Marni Bates: 

Menő-riadó Kambodzsában


Sziasztok!
Ismét egy könyvajánlóval érkeztem, bár lassan nem ajánlók lesznek, hanem vélemények, hiszen egyre inkább érzem azt, hogy fejlődök ezek írásában.
Na, de nem is ezen van a lényeg, hanem a könyvön. 

Fülszöveg:
Nincs olyan szitu, amit Chelsea Halloway nem tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és eszre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kijuttassa a csoportot az országból - lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki beszólásaival az őrületbe kergeti.

Őszintén megmondva, csak akkor olvastam a fülszöveget, amikor már itthon voltam a könyvvel együtt és már javában olvastam a történetet. Kissé meglepődtem, hiszen hogyan is lehet egy ilyen helyzetet viccesen is előadni, de ugyanakkor hasonló izgalmakat éljünk meg mikor olvassuk.
Hát az írónak sikerült.

Olvastam pár véleményt is, hogy milyen a történet és az elején idegesítő Chelsea hogyan fog fejlődni a történtek során. Rájön, nem csak a külsőségekre kell hangsúlyt fektessen, hanem arra is mi rejtőzik a belsejében és mire képes ő maga a nehéz helyzetekben is.

Érdekesnek tartom a történetet, számomra olyan, mintha egy film lenne. Könnyed története van és gyorsan lehet haladni vele, de ugyanakkor izgulni is lehet rajta, aki pedig már sokat olvasott egy kicsit számíthat arra, hogy mi is fog lenni Chelsea terve a vége felé.

Ajánlom a LOL könyvek rajongóinak, azoknak, akik egy kis kikapcsolódásra, de ugyanakkor egy kevés izgalomra is vágynak és legfőképpen azoknak a személyeknek, akiket megfogott ez a kis bevezető.

Üdv, Bali


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése