Oldalak

2019. december 1., vasárnap

December #1

Hello December 


 Ismét eljött a December, az a hónap, ami tele van csodával és egyúttal az év búcsúztatásával is. Ebben a hónapban újra eljön hozzánk a Mikulás és az Angyal, akik sok számunkra kedves ajándékot hoz nekünk. 
Mivel tavaly is van egy Hello December posztom, így nem szeretném újra leírni, hogy miről is szól a December az embereknek. Ezúttal azt szeretném bemutatni, hogy nekem mit is jelent ez a hónap, illetve az ünnepek mit is jelentenek nekem.

 Az Advent az az időszak, amikor Jézus születésére készülünk fel, mivel a családom vallásos, így mi is megszoktuk tartani az Adventet. A gyertyák meggyújtásánál imádkozunk és elénekelünk pár dalt, amit a templomokban hallottunk és tanultunk meg, majd leülünk és beszélgetünk egy kicsit. Ezt négy héten keresztül megtesszük vasárnaponként. 
A koszorúról annyit szeretnék elárulni, hogy mi nem szoktunk csicsás és giccses koszorút készíteni, hanem a hagyományos félét, persze olykor szoktunk változtatni, de nem sokat.

A Mikulás. Ez egy más tál tészta nálunk, hiszen szeretünk ajándékozni.  Amint mi is felnőttünk a családban és rendszeres keresők vagyunk a nagyobbik öcsémmel, mi is ugyan úgy meglepjük anyut egy kis csomaggal, amit mi állítunk össze, az mellékes, hogy általában mi esszük meg a benne rejlő édességeket. Persze mi is kapunk anyutól egy-egy csomagot vagy most már valami olyan téli ruházatot, amire szükségünk van.

A Karácsony. Személy szerint én már Novemberben szeretek kitalálni valami olyan ajándékot, amivel meglephetem a családom tagjait, illetve barátaimat is. Idén úgy terveztem el, hogy saját készítésű ajándékokat csinálok, hogy minél kevesebbet költhessek, de annál szebbet ajándékozhassak. 
A fa feldíszítése mindig Karácsony reggelén történik meg, közben anyu elkészíti a menüt estére, mi a süteményeknél segítünk be leginkább. Este fele, pedig egy jó karácsonyi film közben átadjuk egymásnak az ajándékokat és együtt örülünk azoknak. Régebb a fa körül énekeltünk is a testvéremmel, meg anyuval, de most már ez nem jellemző ránk. :(

A Szilveszter. Ez az az ünnep, amit már nem szoktunk együtt tölteni, csak ritkán. Mindhárman máshová szoktunk menni és ott töltünk el egy vagy két napot, amibe bele esik az ünnep. Persze annak ellenére, hogy távol vagyunk egymástól az első dolgunk, hogy felhívjuk egymást és köszöntsük a másikat, majd újra folytassuk az ünneplést.     

Számunkra így szokott eltelni a hónap, kisebb-nagyobb veszekedéssel megfűszerezve, de ahogy a mondás tartja "Ahány ház annyi szokás!".

Üdv, Bali!
Kellemes Decembert!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése