Oldalak

2020. március 26., csütörtök

Könyvajánló #11

Keri Smith-Nyírd ki ezt a naplót


Szinte biztos vagyok, hogy mindenki ismeri Keri Smith Nyírd ki ezt a naplót című könyvét. 
Aki/akik mégsem ismerik a könyvet, azoknak itt egy kis beszámoló a könyvről illetve arról hogyan is találtam rá.

A könyvet még Csecse Attila Youtube videójából ismertem meg, mikor feltöltötte az első videóját a könyvről. 
Akik ismernek azok tudják mennyire szeretek kreatívkodni és ez a könyv azonnal megragadta a figyelmemet és igyekeztem magyar videókat találni a könyvről, hogy többet tudhassak meg róla. Nagyon megnehezítette a dolgom, hiszen egy nagyon kevés magyar videót találtam róla, így inkább elkezdtem keresni az angol verziót az anno gyér angoltudásommal.
Persze a könyves üzletek oldalán már javában kerestem és anyukámnak is párszor megemlítettem. Amikor már itt a városunkban is lehetett kapni azonnal lecsaptam rá és már a megvétel napján elkezdtem a feladatok végrehajtását.



Bevallom, hogy az első pár feladatnál vérzett a szívem, hogy egy ártatlan könyvnek meg kell törni a gerincét vagy le kell önteni valamivel, de az előrehaladás haladtával, már inkább váltak ezek megnyugtatóvá.


Minden oldal más feladatot ad, amit meg kell oldani a képzelet szerint. Azok, akik igazán aggódnak a saját kreatívitásuk miatt ne csüggedjenek, ugyanis az idő haladtával sokkal tehetségesebbek lesznek, mint azt hinnék.


És hogy miért is ajánlom ezt a könyvet?
Egyszerű, mert mivel most ilyenek a körülmények több idő van ahhoz, hogy kreatívak legyetek/legyünk és az idő is jobban telik, ha van valamit csinálni.

Végezetül itt van pár kép, ami a könyvből van. Bocsánat, hogy némelyik (mindegyik) homályos vagy nehezen kivehető a fényviszonyok nem voltak éppen a legkedvezőbbek és nehéz egy kézzel fényképet csinálni.







Üdv, Bali

2020. március 19., csütörtök

Filmajánló #6

Kszi Simon


Simon olyan, mint bármelyikünk. Hétköznapi csalás, jó fej barátok, átlagos iskolába jár és liter számra isszák a jeges kávét, de..
Simon-nak van egy nagy titka, amit még senkinek nem árult el...mégpedig az, hogy meleg. 

Egy átlagos este azonban legjobb barátja, Leah felhívja, hogy közölje egy meleg srác kiposztolt valamit a netre. Simon többször is végigfussa a coming out bejegyzést és arra a döntésre jut, hogy e-mailt ír "Blue-nak".


Az újonnan szert tett baráttal hamarosan elég szoros barátság szövődik, ám mindez veszélybe kerül, amikor Simon az iskolai gépet használja és bejelentkezve marad. Az utána használatba vevő Martin elolvassa az összes e-mailt és megfenyegeti Simon-t.

Simon hatalmas hibát követ el, ami miatt veszélybe kerül a Blue-val felépített kapcsolata és a barátai is megharagszanak rá. Mindezt jóvá kell tegye, de szembe kell néznie az igazsággal és szint kell valljon családja és barátai előtt.


A 2018-ban megjelent filmet vártam talán a legjobban az évben, hiszen egy hétköznapi témát boncolgat, de ugyanakkor igenis nagy jelentőségűt. 

A Kszi Simon betekintést enged azokba a pillanatokba, amikkel egy homoszexulális emberben lefolyik, illetve igenis megerősítést ad, hogy ugyanolyan gondokkal küzdenek, mint azok, akik az ellenkező nemhez vonzódnak.

Hiszen mindenkinek kijár az első szerelem.

Üdv, Bali

2020. március 2., hétfő

Hónap kedvencei

Februári kedvencek
(2020)

 Ismét eltelt egy hónap és elmaradhatatlan számomra az, hogy megosszam veletek a hónap kedvenceket.
Bár ez a februári hónap bejegyzésszegény volt, igyekszem bepótolni a lemaradásaimat és hozni a szokásos formát.

De nem is húzóm tovább a szót, jöjjenek a hónap kedvencei...az én kedvenceim.

Film 
Szerelmünk napjai


A film Stillman és Debby kapcsolatát dolgozza fel, ahogy Stillman próbál rájönni hol is rontotta el ezt az életen át tartó szerelmet. Kitartása sokszor meghazudtolja önmagát és az sem zavarja igazán, hogy egy pillanatot akár többször is átéljen a szeretett lánnyal.

BTS- Bring The Soul


Akik az elejétől követnek engem vagy személyesen is ismernek, azok tudják, hogy nagy rajongója vagyok a BTS-nek. Volt szerencsém az ősszel egy linket találnom a Facebook-on, amivel meg tudtam nézni a filmet persze angol felirattal. 
A film egy dokumentumfilm, ami a fiúk világturnéjáról szól (Love Yourself) az amerikai állomások és az európai állomásokba tekintetünk be a színfalak mögé. 
Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem sírtam el magam.
Örülök, hogy meg tudtam nézni a filmet, mert így sokaknak mutatják meg az emberi formájukat.

Anime
Demon Slayer - Kimetsu no Yabia

Ez a 26 részes anime volt az egyik legjobb döntés, hogy megnéztem, mert már nagyon érett rá és nagy hiba egy olyan anime rajongónak nem megnézni, mint amilyen én vagyok. 
Ebben a sorozatban Tanjirou családját lemészárolja egy démon és húgát Nezuko-t démonná változtatja, bár húga rátámad mégsem eszi meg, hanem megvédi az egyik démonölőtől.
Tanjirou-t elküldi egy mesterhez, ahol megtanulhatja a démonok ölését, ezzel is közelebb kerülve céljához, hogy újra emberré változtathassa Nezuko-t.
Figyelmeztetek mindenkit, aki úgy dönt, hogy megnézi, ez egy komolyabb anime, kissé horror beütése van a harcoknál és bőven akad vér is, de ezt eltekintve vicces helyzetek is kerülnek és igazán szép a gradfikája.

Zene
K-POP
BTS j-hope - EGO
https://www.youtube.com/watch?v=LmApDbvNCXg&t=64s
Még a hónap elején jelent meg a szám és igaz, hogy BTS, de nem tekinthetek el attól a ténytől, hogy a kedvencem énekel/rappel benne. Igazán fülbemászó dallammal rendelkezik a dal és a videó klip is igazán színes. 

BTS- ON
https://www.youtube.com/watch?v=mPVDGOVjRQ0
Bár a videó klipet később hozták nyilvánosságra, mint a dalt, igazán érdekes mondanivalója van. Itt megint csak azok vannak előnyben, akik régebb óta követik a fiúk munkásságát, hiszen ez a szám magába foglalja azt a hét évet, amit együtt eltöltöttek és ami még előttük áll.

BTS- We are Bulletproof-The Eternal
https://www.youtube.com/watch?v=DfT8yJUZja0
 A fiúk elmúlt hét évéről szóló dal, igazán kellemes hatású és könnyfakasztó dal. Személy szerint tudom, hogy nem volt könnyű nekik az útjuk sok mindenen kellett keresztülmenniük, hogy eljuthassanak oda ahol most vannak és ezért leginkább egymásnak és a fanoknak hálásak.


Nos ennyi lenne a hónap kedvencei bejegyzés...tudom nem olyan sok, amit megosztottam, illetve vannak olyan dolgok, amikről még nem tudok írni, mert még érlelődik bennem, hogy elég jó-e vagy sem. És szeretnék bocsánatot kérni, mert a bejegyzésben leginkább a BTS-sel foglalkoztam, kérlek nézzétek el nekem, hiszen ebben a hónapban tértek vissza a fiúk és szerettem volna megosztani az örömöm.

Remélem tetszett a bejegyzés, illetve találtatok valami jót is benne saját magatoknak.
Üdv, Bali.