Oldalak

2020. március 19., csütörtök

Filmajánló #6

Kszi Simon


Simon olyan, mint bármelyikünk. Hétköznapi csalás, jó fej barátok, átlagos iskolába jár és liter számra isszák a jeges kávét, de..
Simon-nak van egy nagy titka, amit még senkinek nem árult el...mégpedig az, hogy meleg. 

Egy átlagos este azonban legjobb barátja, Leah felhívja, hogy közölje egy meleg srác kiposztolt valamit a netre. Simon többször is végigfussa a coming out bejegyzést és arra a döntésre jut, hogy e-mailt ír "Blue-nak".


Az újonnan szert tett baráttal hamarosan elég szoros barátság szövődik, ám mindez veszélybe kerül, amikor Simon az iskolai gépet használja és bejelentkezve marad. Az utána használatba vevő Martin elolvassa az összes e-mailt és megfenyegeti Simon-t.

Simon hatalmas hibát követ el, ami miatt veszélybe kerül a Blue-val felépített kapcsolata és a barátai is megharagszanak rá. Mindezt jóvá kell tegye, de szembe kell néznie az igazsággal és szint kell valljon családja és barátai előtt.


A 2018-ban megjelent filmet vártam talán a legjobban az évben, hiszen egy hétköznapi témát boncolgat, de ugyanakkor igenis nagy jelentőségűt. 

A Kszi Simon betekintést enged azokba a pillanatokba, amikkel egy homoszexulális emberben lefolyik, illetve igenis megerősítést ad, hogy ugyanolyan gondokkal küzdenek, mint azok, akik az ellenkező nemhez vonzódnak.

Hiszen mindenkinek kijár az első szerelem.

Üdv, Bali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése