Oldalak

2020. május 5., kedd

Hónap kedvencei

Áprilisi kedvencek

Újra eltelt egy újabb hónap, ami felettébb szép volt...az ablakból nézve, akinek tömbháza van. Akik a kertes házban laknak, ők még jól is jártak, hiszen az udvaron tudnak tevékenykedni és nem a négy fal között szorgoskodni.

Na de térjünk is át valami sokkal pozitívabbra is, hiszen ez egy újabb kedvenc bejegyzés, amiből sok érdekes dologra lelhet az ember.

Film
Rossz anyák

Mint minden anya, Amy is könnyűvé szeretné tenni gyermekei gyerekkorát, de ez nehezen megy neki, mivel férje nem segít neki és a gyerekei is folyamatosan ki vannak akadva rá. Ha még nem lenne elég neki a családi probléma, akkor ott van a munkahely és az SzMK gyűlések is, ahol a közeledő sütivásáron jóformán semmi nem lehet a sütikben. Amy-nél betelik a pohár és nemet mond, majd két anyával karöltve rossz anyákká válnak.

Igazán remek film, hiszen taglalja az anyaság nehézségeit, amikor már szalad az egész ház és a gyerekek sem fogadnak szót. Az anyák épp ezt a várat tartják össze és, ha ők nem lennének, akkor minden felborulna. 

Anime
Boku no Hero Academia
Az anime örök kedvencnek van titulálva, hiszen az akció és a történetszál nem mindennapi.
Az ajánló linkje: https://baliszerint.blogspot.com/2020/04/animeajanlo-4.html


Könyv
Becky Albertalli: Simon és a homo sapien lobbi

Megint nem fogom leírni, hogy miről is szól a könyv, hanem azt, hogy miért is került a kedvencek listára.
Mivel engem igenis érdekel a homoszexualitásról szóló témák, ezért nem is csoda, hogy ez a könyv ezen a listán végezte.


Az áprilisi hónapot ugyanazokkal a zenékkel zártam, mint eddig a többi hónapot. Sajnos nem fedeztem fel új zenéket, de reménykedem, hogy ez a hónap más lesz.

Illetve már fent van az 50. bejegyzés is a blogon, ami egy újabb mérföldkőnek tekinthető. Nagyon szépen köszönöm azoknak, akik időt szakítanak a blogom olvasására, bár tudom fejlődnöm kell még és igyekszem hetente hozni az újabb bejegyzéseket több-kevesebb sikerrel.

Üdv, Bali

Könyvajánló #13

Kelly Oram: Sz mint szűz és
A mint aszkéta



Kelly Oram Sz mint szűz című könyvét véletlenül találtam meg és érdekesnek találtam már a címéből is. Nem mindenki ír a szűzesség fontosságáról, ezért is érdekelt annyira a téma.

Főhősnőnk Valerie Jensen egy átlagos tini azzal a különbséggel, hogy a szűzességét a házasságig akarja megőrizni, A barátja szakít vele, mert nem akar lefeküdni és másnap az egész iskola előtt szint vall. A vallomását sikeresen felveszik videóra és közzé teszik az interneten, e mellett pedig az iskolába járók is Szűz Val-ként kezdik el csúfolni. 
Valerie mindazt a hátrányt, amit eddig kapott az előnyére fordítja és egy hatalmas kampányt indít el, mindeközben a sulibálra meghívott Kyle Hamilton-t utasítja folyamatosan vissza tagadva, hogy kettőjük között igenis van valami.





Az A mint aszkéta egy kisebb kihívás volt számomra, hiszen nem annyira fogott meg a könyv, mint ahogy azt képzeltem.

Kyle és Val története folytatódik ebben a könyvben, de Kyle szemszögéből. 
Kiderülnek olyan dolgok is, mint például Kyle miért dobta ki a menyasszonyát vagy Val szűz marad-e a könyv végén.
Persze a Kyle előtt álló aszkéta kihívás is ott lebeg, meg kell küzdjön a kísértéssel Val személyében és a szóló előadóként  tevékenykedő énekes rájön nem kicsi fába vágta a fejszéjét.

Mindkét könyvnek megvan a maga hangulata, hiszen az egyik a szűziesség megőrzéséért, míg a másik az aszkéta, vagyis a szexmentes életet taglalja. Mindkettő nemes célt szolgál és személy szerint örülök, hogy ezeket a könyveket a "kezembe" kaptam és olvashattam ilyen témában.

Üdv, Bali.