Oldalak

2020. április 19., vasárnap

Könyvajánló #12

Becky Albertalli: Simon és a homo sapiens
 lobbi



Tudom, hogy nemrég volt a Kszi, Simon filmajánló a blogon, ezért a film legelső hatására tervben volt a könyv elolvasása is.

Mint minden megfilmesített könyvnél (kivéve egyet), ennél is pozitívan csalódtam. 
Főszereplőnk Simon titkolja a családja és a barátai elől, hogy meleg. Ám titka veszélybe kerül, amikor az iskola egyik számítógépén megnézi az e-mail fiókját és bejelentkezve marad. Martin megzsarolja őt és ez nagyon sokáig elhúzódik közöttük.
(részletesebb leírás a filmajánlóból derül ki)

A könyvben leginkább az lepett meg, hogy betekintést nyerhetünk Simon és Blue közötti levelezésről, amik leginkább hétköznapi dolgokat boncolgatnak, illetve a felfedezést is.
Mindeközben Simon mindennapjaiba is betekintést nyerhetünk, mind között abba is, hogy hogyan fog reagálni a családja a comind out-ra és a barátai is.

Itt merül fel mindenkiben a kérdés: A film vagy a könyv a jobb?

Ezt mindenki saját maga kell megállapítsa, de azért is hoztam létre a blogot, hogy a véleményemet kinyilvánítsam...
Számomra mindenképpen a könyv a megnyerő, hiszen sok információt hagynak ki a film elkészítése alatt és saját magam tudom elképzelni a szereplőket. 
Azok se rettenjenek el, akik a könyvet akarják elkezdeni, hiszen a 277 oldalt hamar át lehet rágni, pont úgy, ahogyan azt a másfél óra "mozit" is, azoknak akiknek inkább az jönne be.

Üdv, Bali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése