Oldalak

2021. április 10., szombat

Animeajánló #8

 SK8 the Infinity



Történet:

Reki, a középiskolás diák megszállottja a gördeszkázásnak és az "S" nevű, titokzatos versenynek, ami igen veszélyes, hiszen nincsenek szabályai. Langa, aki kanadai tanulmányai után tér vissza Japánba, soha nem gördeszkázott, ám hála Rekinek, aki megismerteti ezzel a versennyel és a benne versenyző érdekes alakokkal, ő is rajongani kezd érte.

 


Vélemény:
A japánok tudnak valamit, ha a gördeszkázásról is van már animéjük. Személy szerint imádom a sport animéket, hiszen egyaránt élvezhető és meghozza a kedvet arra, hogy azt a bizonyos sportot űzzük. 

A SK8 the Infinity számomra egy olyan anime, amit nagyon nehezen lehetett abbahagyni, csakis az utolsó rész után tettem le. 

Hogy is fogalmazzak...egyszerűen elképesztő. Nemcsak szurkolok azért, hogy Langa megtanuljon rendesen gördeszkázni, hanem élvezem azt a látványképet, amit nyújt nekem az anime. 
Nincs túlbonyolítva és a cselekményszál is érdekes.
Persze, mint minden barátságban itt is vannak hullám völgyek és hegyek, de ennyi kell egy ilyen kaliberű animébe is. 



Grafika. Semmi kifogásolhatót nem lehet kapni a grafikában. A színek is kellemesek a szemnek.

Zene. Mind a nyitódalnak, mind a záródalnak megvan a maga hangulata. A nyitódal egy jó kis laza szám, ami pont passzol az anime stílusához és kellően meghozza a kedvet a rész nézéséhez. A záródal pedig megfelelő a végén, nem a leglágyabb, nem a pörgős, hanem sikerült megtalálni a köztes utat.




Ajánlom:
Nem csak anime kedvelőknek ajánlok, hanem azoknak is, akik szeretik a gördeszkázást vagy gördeszkáznak. Illetve még azoknak is, akik szeretik a sport animéket.

Üdv, Bali





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése