Oldalak

2022. január 23., vasárnap

Hobbi - Karkötőim


Sziasztok!
Már tavaly utaltam rá, hogy az egyik kedvenc hobbiról szeretnék írni nektek, ami nem más, mint a barátság karkötők.

Mint, minden karantén idején bezárt ember, sokan kezdek el foglalkozni különböző kreatív alkotással és egyre több olyan hobbi került népszerűségre, amik már elavultnak számítottak, illetve a nagymamáink csinálták. 

Nekem az egyik barátnőm hívta fel rá a figyelmem, mikor megláttam a csuklóján az egyik saját készítésű karkötőjét. Természetesen jöttek felé a kérdések és megkértem őt, hogy adjon egy kevés cérnát/fonalat, hogy én is kipróbálhassam magam. 


Mivel a kék és a zöld a kedvencem, természetesen ezeket a színeket kaptam kézhez, később pedig több féle színt is, amiből dolgozhattam. 


Később az Instagramom és a Youtube-om is arról szólt, hogy ilyen videókat vagy éppen mintákat nézegetek, amik olykor tematikásak is voltak (a fenti kép a Harry Potter-ben szereplő házakat szimbolizálja).




Voltak olyan minták, amelyeknek nekikezdtem, de nem fejeztem be és inkább eldobtam, mint megtartottam volna. Abban a pillanatban, nem éreztem, hogy ezt kell csinálnom és fel is mérgesítettem magam vele.


Igyekeztem én is tartani a trendeket és sok mindent én is kipróbáltam ezen a téren, ahogy sok esetben megnehezítettem a saját dolgomat is. 


Akik pedig neki akarnak kezdeni, azoknak ajánlom, hogy kezdjenek egy egyszerű mintázattal, ami nem olyan bonyolult, majd folyamatosan fejlesszék magukat. Én is így csináltam és érdemes ezt a tanácsot megfogadni.
Üdv, Bali

2022. január 14., péntek

Dash és Lily

 


Az ünnepek lejártával nekem is kedvem lett egy kis ünnepi hangulathoz, amit nem volt olyan könnyű megtalálni. 

Egy kis keresgélés után megleltem a Dash és Lily című sorozatot, aminek 8 része található meg, természetesen felirattal néztem meg (csakis azzal volt fent). 

Könnyed kis sorozat, kevés humorral és romantikával. Persze imádtam minden pillanatát és rendesen izgultam Lily és Dash találkozásának eljövetelével. 


Az, hogy egy könyvesbolt polcain levő piros notesz által ismerkednek meg, kicsit furcsa, de mégis van benne valami titokzatosság és nem kevés bátorság. 


A karakterek is szerethetőek és egy kicsit Lily helyzetébe tudtam magam képzelni (én sem vagyok oda a bulikért), ahogy Dash helyzetébe is (nem vagyok oda a karácsonyért). De az biztos, hogy a sorozatnak van egy megmagyarázhatatlan varázsa, ami magába szippantott és elvarázsolt. 

Tökéletes a karácsonyi időszakra, még a szilveszterire is alkalmas, kikapcsol, ami ilyenkor nagyon is jól jön az embernek.

Neked van merszed?

Üdv, Bali

2022. január 6., csütörtök

Új év, új fogadalmak és célok

 


Boldog új évet!

Már 6 napja tart a 2022-es év, ami nemcsak egy elég ingatag 2021-et hagy maga után, hanem sok olyan vágyat, ami nem teljesült be.
Az elseje eljöttével azonban sok ember nem fél fogadalmat tenni saját magának, amiket többnyire el is mesél a szeretteinek és barátainak is.

Én nagyon sokáig úgy voltam vele, hogy felesleges fogadalmat tennem az év első napján és céltalanul folyt le az év előttem. Ezért vannak olyan tervek, amelyek célokká formálódtak, ami sok esetben pozitívan hat majd a további életre.

Nekem is vannak céljaim, mint másoknak, de ezeket igyekeztem leszűkíteni úgy, hogy legyen értelme és elsősorban ne unjam meg idő előtt vagy adjam fel teljesen, mert csak hitegetem saját magam.

Nemrég a Príma Rádióban hallottam (igen, hallgatok rádiót 22 évesen), hogy az emberek milyen gyakori fogadalmakat tesznek meg és miért nem sikerül azt betartaniuk. 
Sok esetben azonnal kivonjuk az életünkből az adott tárgyat (ha leszokásról van szó) és három nap után érezzük, hogy már nem bírja az ember és itt a vége. Én most továbbítom ezt a jó tanácsot. Nem azonnal, hanem fokozatosan szoktassuk át a szervezetünket a leszokásról, így nem azonnal vonódik meg a dolog.
Ez persze igaz visszafele is, hiszen mindent fokozatosan kell csinálni, akár edzés, egészséges életmód vagy akár több olvasás jön szóba.

De az is segíthet, ha az illető leírja a céljait és fogadalmait egy papírra, a határidőnaplójába vagy más helyre. Én is ugyan így tettem és az egyik ilyen célom az a jogosítvány sikeres letéte, mivel csak a vezetés van hátra számomra. Nagyon izgulok, de igyekszem odafigyelni és nem elkapkodni a dolgokat.
Van más célom is, például egy könyv megírása az év befejezése előtt és egy új tetoválás is. Még, ha van valami célom az évben azokat feljegyzem magamnak és az év végén kiderül, hogy mi mennyi dolgot sikerült véghez vinni a vagy sem.

És búcsúzóul csak annyit, hogy nem kell mindenkinek célja legyen, hisz az élet mindenki előtt ott van és bármi közbejöhet.

Üdv, Bali