Oldalak

2019. január 6., vasárnap

Könyvajánló #2

The Selection - A Párválasztó

   Kiera Cass A Párválasztó című könyve egyszerűen elbűvölő kötet.
Maga a történet jóval a jövőben játszódik, amikor már a Föld megélte a IV. Világháborút és az emberek nem a megszokott civilizációban élnek. A könyv helyszíne az amerikai kontinens, de nem a megszokott Amerikának hívják, hanem Illeának. Első hallásra igen furcsa volt nekem, de úgy a könyv negyedénél már megszoktam.
     A főhősünk America Singer éli hétköznapi életét és nagy titkot rejt családja elől, méghozzá azt, hogy szerelmes. Ebben az időben az emberek kasztokban élnek, ami rangsorolja őket. Az Elsők a király és hozzátartozói, majd következnek a Kettesek, Hármasok, Négyesek, egészen a Nyolcasokig van a rangsorolás. Főhősnőnk az Ötös kaszthoz tartozik, igaz van mit enniük, de nem dőzsölnek az ételben és igazán szegénynek sem mondhatóak. Egy kaszt az, ami elválasztja családját a szegénységtől. Szerelme Aspen épp a Hatosokhoz tartózik, ami azt jelenti, hogy ő szolgáló a nagyobb kasztokhoz szokták hívni, ahol besegít az építésben, takarít és hasonlók. De America élete megváltozik egyik napról a másikra, mert értesítést kapott, miszerint ő lehet az egyik kiválasztott a körzetében. Persze azonnal tiltakozott, hogy ő nem fog jelentkezni, mert nem tartja vonzónak a herceget, de Aspen meggyőzi őt, majd anyja is megzsarolja, mit sem sejtve a két fiatal egyezségéről.
America anyjával együtt a hivatalba megy, ahol képet készítenek a jelentkező lányokról. Pár nap elteltével egy kisebb veszekedés után hősnőnkkel szakít Aspen és magára hagyja, majd kiderül, hogy America lett a harmincöt Kiválasztott egyike.
Hogy mi vár America-ra a következő időkben, azt a könyv elolvasása után sem szeretném elárulni, hisz akkor spoiler lenne és akkor semmi értelme nem lenne a bejegyzésnek.
A könyvről annyit elmondok, hogy letehetetlen és igazán elbűvölő és én tényleg America helyébe képzeltem magam, amikor olvastam.
A könyv borítójáról annyit mondanék, hogy a szemet szúr mindenkinek. A lány, aki szerepel rajta, olyan, mintha maga America lenne rajta és imádom, hogy olyan türkiz szint választottak az első kötetnek (kedvenc színemhez áll a legközelebb a türkiz). Bár a háttérben álló lányok egy kissé zavarók számomra, de értelmet nyert a borító is, ahogy olvastam a kötetet és elmondhatom, hogy szívből örülök, hogy ez az első elolvasott könyv az idén.
És még egyszer meg szeretném köszönni a barátnőmnek, hogy kölcsönadta a könyvet, amit jó szívvel ajánlott nekem, kilétét nem szeretném felfedni, de biztos vagyok benne, hogy magára ismer a sorok között. Köszönöm Akira!

Boldog új évet utólag is!
Üdv Bali.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése