Oldalak

2019. február 7., csütörtök

Filmajánló #2

Csillag születik

Figyelem spoilert tartalmaz!
A Csillag születik volt az a film, amit a legjobban vártam 2018-ban, bár csak most tudtam megnézni, mégis elnyerte a tetszésemet a film. A két főszereplőt Jack-et (Bradley Copper) és Ally-t (Lady Gaga) játssza. Aki ismeri Bradley Copper munkásságát, annak kicsit furcsa lehet a filmben az alakítása. Lady Gaga-t szerintem nem is kell bemutatni, hisz híres énekesnő, aki a nem megszokott külsejéről is híres, nemcsak a hangjáról.
  Mivel ez egy zenés film, így elengedhetetlen az alapsztori, mégpedig adott egy lány/nő, aki pincérként dolgozik és imád énekelni, nos Ally is ilyen személy, csak ő tenni is akart, hogy beinduljon a karrierje, de a vállalatok nem veszik fel az orra miatt. Igen, jól olvastátok. Én sem értem, hogy hogyan lehet elutasítani egy tehetséget a külseje alapján, de már a mai világban nem nagyon lepődök meg.
  Ally egy fellépése során belefut Jack-be, aki mint kiderült a film elején, hogy egy híres énekes, de lecsúszóban van a karrierje és komoly gondokkal küzd, alkohol és drog problémákkal. A fellépés után Jack elhívja Ally-t, hogy igyanak meg valamit, aminek során egy kis balhéba keverednek és Ally megsérül. Egy parkolóban ülve megírják első közös dalukat, amit majd Jack következő koncertjén elő is adnak és így Ally is ismerté válik.




   És innentől válik egy kissé drámaivá a helyzet. Jack egy ideig nem nyúl az alkoholhoz Ally miatt, de aztán mégis visszaesik. Eközben Ally karrierje eléri a legtetejét, így ismert lesz, díjakra jelölik és koncerteket tart. Persze elmaradhatatlan az, hogy összeházasodnak és közös lakás legyen és egy kutya, akit Jack gondoz. A díjátadón Jack szégyent hoz Ally-re az alkohol és drog miatt és elvonóra küldik őt.
  Jack sikeresen veszi az akadályokat az elvóvón és el is hagyja az intézményt. Már azt hisszük, hogy minden rendben, de bekavar Ally menedzsere a pakliba és Jack elgondolkodik. 


Egy koncert során, amit Ally tart, Jack nem jelenik meg. Gondolhatjuk, hogy mi történik majd. Jack öngyilkos lesz, amit Ally rosszul visel. Az utolsó jelent az, amik egy megemlékezésen vagyunk, amin Ally elénekli Jack dalát, amit neki írt.
  Ez a film betekintést enged abba, hogy nem minden sztár tudja kezelni a hirtelen jött hírnevet, illetve, hogy ezt a családtagok hogyan élik meg, nem beszélve arról, ha két családtag is hírnevet kap és közöttük is létre jön a feszültség és az irigység is, de ha erősek, akkor mindent kibírnak együtt.
A zenék pont illenek az adott jelentekhez, amikor olyan szomorú hangulat van, akkor a dal is olyan. Ami különösen megragadott az a Shallow című szám, amit Lady Gaga és Bradley Cooper énekel, ez a legelső daluk, amit együtt énekelnek. (Link: https://www.youtube.com/watch?v=EQvov7OU1F4 )
Remélem kedvet kaptatok ahhoz, hogy megnézzétek a filmet.

Üdv Bali.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése