Oldalak

2020. január 28., kedd

Könyvajánló #9

Stephanie Perkins:
 Isla és a hepiend

Ez a könyv véletlenül akadt a kezembe egy könyvtári látogatás után. Általában egy céllal megyek a könyvekkel teli épületbe, de mikor odaérek sose tudom igazán, hogy mit is szeretnék olvasni. 
A tekintetemet azonnal megragadta a könyv gerince és ahogy elolvastam a fülszöveget, azonnal megtetszett a könyv tartalma. (Kicsit Isla helyébe képzeltem magam)

A könyvben végigkövethetjük, ahogy Isla egy napon találkozik Joshal, akibe kilencedik óta szerelmes. Szegény lány nem úgy képzelte el a találkozást vele, hogy félig magáról sem tud, de ez is benne van a pakliban.
Amint visszatér a francia vidékre, hogy megkezdhesse az utolsó évet a fiú folyamatosan a fejében van, ha ott van, ha nincs. 
Félreértés miatt Josh nem mer közeledni a lány felé, de ez tisztázódik kettőjük között és hamarosan egy párt alkotnak. 
De mint minden jót, egyszer beárnyékolja a rossz is, ahogy Isla és Josh kapcsolatát is. Egy hétvégi kiruccanás miatt veszélybe kerül kapcsolatuk, Josh kénytelen anyjával tartani, így a szerelmespárt elszakítja a távolság.
Josh minden szabad percet megragad, hogy beszélhessen Islával. Azonban a találkozás döcögősen sikerül a két fiatal részéről, ami veszekedésbe torkollik és a szakítás borús hangulata árnyékolja be a szép kapcsolatot. Isla teljesen kiborul és gyászolja kettejük kapcsolatát.

Az írónő hétköznapi problémákat írt le a könyvbe, de mégis valami egyediséget sikerült belecsempésznie a tartalomba. Két fiatal, akik egy párt alkotnak és meg kell küzdeniük mind a távolsággal, mind a kételyeikkel.

És miért is tudom Isla helyébe képzelni magam? 
Egyszerű a válasz. A tanulmányok folytatása igenis komoly dolognak számít a mai világban, nem könnyű vissza állni a megszokott kerékvágásba, jelen esetbe a tanulásba. 
Érdekesnek találom, hogy az ilyen típusú könyvekbe botlok bele és elolvasásuk után új reményt adnak nekem, ahogy Isla története is tette egy kis szerelemmel megspékelve.

A könyv nagyon szórakoztató és ajánlom mindenkinek, aki egy kis felhőtlen szerelemre vágyik vagy csak simán kipihenné magát. Mindkét esetben jó választás lesz a könyv.


Fülszöveg:
A reménytelenül romantikus Isla azóta van belezúgva a zárkózott művész Joshba, mióta csak megkezdték első évüket a Párizsi Amerikai Gimnáziumban. Egy véletlen manhattani találkozás után nem is tűnik olyan lehetetlennek, mint Isla hitte. Ám ahogy Franciaországban megkezdik végzős évüket, Islának és Joshnak komoly kihívásokkal kell szembenézniük: meg kell birkózniuk a csalási drámával, bizonytalan egyetemi jövőjükkel, és azzal az igencsak valószínű lehetőséggel is, hogy talán el kell válniuk egymástól. 

Jó olvasást kívánok!

Üdv, Bali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése