Oldalak

2020. április 23., csütörtök

Zene #5

Számok, amiket mindenki ismer


Újra el érkezett egy zeneajánló. A legutolsó zenei bejegyzésem óta eltelt jó pár hónap és nagyon sokat gondolkoztam, hogy megtartsam-e a blogon és folytassam vagy hagyjam az egészet a csudába, de úgy gondoltam, hogy adok neki még egy esélyt.

Most olyan zenéket hoztam el nektek, amiket a legtöbben ismernek, hála a '80-as, '90-es éveknek és kivételesen nem a koreai popról fog szólni. Ezek a számok gyakran szerepelnek filmekben, reklámokban vagy a mai énekesek, rapperek dolgozták fel a dalokat.

De nem húzom tovább a szót, hanem jöjjenek azok a számok, amiket sokat hallottunk bárhol jártunk.

1. Queen - We will rock you
A Queen-t senkinek nem kell bemutatni, hiszen nagy népszerűségnek örvendhet a banda, akikről még film is készült Bohém rapszódia címmel. 
A We will rock you sok filmben szerepel, egy ilyen példa a Gorillabácsi is. Nem hazudok, ha azt mondom ezt a számot minden generáció hallotta legalább egyszer.

2. Bill Medley - Time of my life
Miért is került ez a szám bele ebbe a bejegyzésbe?
Szimplán azért, mert akkora sikere lett a Dirty Dancing című filmben, hogy nem lehet ezt a számot az ikonikus tánchoz párosítani.

3. Ray Parker Jr. - Ghost Busters
Ki ne emlékezne a Szellemirtók filmre és a hozzá tartozó kissé hátborzongató, de mégis izgalmakkal teli zenére? Én mindenképpen. 
Ha pedig mégsem emlékeznél, vagy szimplán nem rémlik az egész, akkor ajánlom, hogy gyorsan ülj le a laptop elé és keresd meg a filmet és nézd meg (a régiekre gondolok itt).

4. Christina Perry - Thousand Years
Szerintem Christina ezzel a számmal lépett előre a zeneiparban. 
A tinilányok kedvenc filmsorozata az Alkonyat betétdalának számít, hiszen végigkísérte a filmeket, ezzel megadva azt a romantikus hangulatot és szem nem maradt szárazon.

5. Celine Dion - My heart will go on
Nem maradhat el a Titanic ikonja sem, hiszen a tragikus és romantikus filmhez egy ilyen szám illik, ami szívszorító. Fel a kezekkel, aki igenis sírt Jack halálakor, vagy a visszaemlékezéskor?

Remélem tetszett a bejegyzés és kedvet kaptatok a zenék meghallgatásához is, hiszen ezek mind olyan ikonikus zenék, amiket a felnőtt generáció biztos hallott és bulizott rá.


Üdv, Bali

2020. április 19., vasárnap

Könyvajánló #12

Becky Albertalli: Simon és a homo sapiens
 lobbi



Tudom, hogy nemrég volt a Kszi, Simon filmajánló a blogon, ezért a film legelső hatására tervben volt a könyv elolvasása is.

Mint minden megfilmesített könyvnél (kivéve egyet), ennél is pozitívan csalódtam. 
Főszereplőnk Simon titkolja a családja és a barátai elől, hogy meleg. Ám titka veszélybe kerül, amikor az iskola egyik számítógépén megnézi az e-mail fiókját és bejelentkezve marad. Martin megzsarolja őt és ez nagyon sokáig elhúzódik közöttük.
(részletesebb leírás a filmajánlóból derül ki)

A könyvben leginkább az lepett meg, hogy betekintést nyerhetünk Simon és Blue közötti levelezésről, amik leginkább hétköznapi dolgokat boncolgatnak, illetve a felfedezést is.
Mindeközben Simon mindennapjaiba is betekintést nyerhetünk, mind között abba is, hogy hogyan fog reagálni a családja a comind out-ra és a barátai is.

Itt merül fel mindenkiben a kérdés: A film vagy a könyv a jobb?

Ezt mindenki saját maga kell megállapítsa, de azért is hoztam létre a blogot, hogy a véleményemet kinyilvánítsam...
Számomra mindenképpen a könyv a megnyerő, hiszen sok információt hagynak ki a film elkészítése alatt és saját magam tudom elképzelni a szereplőket. 
Azok se rettenjenek el, akik a könyvet akarják elkezdeni, hiszen a 277 oldalt hamar át lehet rágni, pont úgy, ahogyan azt a másfél óra "mozit" is, azoknak akiknek inkább az jönne be.

Üdv, Bali

2020. április 9., csütörtök

Animeajánló #4

Boku no Hero Academia
Hősakadémia

Valamikor a közeljövőben az emberek különböző képességük jelennek meg, ezzel kezdetét veszi a hősök kora. Ahol pedig hősök, ott gonosztevők is akadnak, akik arra törekszenek, hogy megfélemlítsék az emberiséget.


Midoriya Izuku legnagyobb álma, hogy ő maga is hős lehessen, mint példaképe All Might, ám az élet jól keresztbe tesz a fiúnak. Kiskorában tudja meg, hogy ő normális ember szuper erő nélkül született.
Egy nap azonban találkozik All Might-al és a véletlen folytán megtudja a hős titkát.

Az elkövetkező időkben nyomon követhetjük, hogy Izuku hogyan fejlődik, mind fizikailag, mind szellemileg, hogy elfogadhassa azt, amire minden hős áhítozna (ha tudnák mi az).
Felveszik az UA hőstagozatjára és kezdetét veszi az igazi kaland az életében. 

Az anime napjainkban nagy népszerűségnek örvend, hiszen kiharcolta a saját helyét a televíziós műsorban (Viasat6).
És hogy miért ennyire jó?
Mert több sem kell, mint hősök, gonoszok, iskolai élet, akció, a szereplők saját története és a legfőbb hozzávaló harc. harc és harc.

Az anime alkotói igazán jó munkát végeztek az ábrázolással, a japán szinkronokkal, zenékkel és a történet alakításával is. Csupa izgalommal tölti el az embert, amikor nézi és akarva, akaratlanul szurkol hol a kedvencének, hol pedig az egyik szereplőnek, hol a gonoszoknak.

Évadok száma: 4 (hamarosan érkezik az 5.)
Filmek száma: 2
Kiegészítő részek: 4

Ha még többet akarsz olvasni az animeről, akkor látogass el az alábbi linkre: https://animeaddicts.hu/encyclopedia.php?anime.11834

Üdv, Bali 

2020. április 2., csütörtök

Hónap kedvencei

Március


Ismét eltelt egy hónap...
Ez a hónap igen nehéz volt mindenki számára, hiszen nem tehetünk mást, mint bent ülni a lakásban, házban és benti tevékenységet folytatni.
Mivel én az őszinteség híve vagyok és már a csapból is a vírus folyik, ezért sem akartam azt, hogy az oldalon megjelenjen. 

Most pedig, hogy jobb kedvünk legyen, elhoztam a hónap kedvenceit.

Anime
Bungou stray dogs

Nakajima Atsushi-t kitették az árvaházból, így étlen és szomjan járja az utcákat, ameddig a folyóparton észre nem vesz egy fuldoklót, Dazai Osamu-t. Sikeresen kimenti a vízből, de nem várt fordulat következik, hiszen Dazai célja az volt, hogy meghaljon.
Atsushi kalandja már az első részben elkezdődik, hiszen kiderülnek róla bizonyos dolgok (elkerülöm a spoilert) és csatlakozik a Fegyveres Nyomozó Irodához. 
Érdekes anime azok számára, akik szeretik a detektív sorozatokat, ami meg van spékelve egy kis természetfeletti erőkkel is,

Zene
Az utóbbi időben kevés zenét hallgattam, de azok közül is vannak kedvencek, amiket bármikor meg tudnék hallgatni.

Dua Lipa-Don't start now
Ez a szám már a legelső pillanatban megtetszett, de a márciusi hónapban lopta be igazán magát a szívembe. Érdemes egyszer meghallgatni, még ha nem is igazán szereti az ember Lipa munkásságát.

Dua Lipa-Phisical
Legelső hallásra nem nagyon tetszett ez a szám, de idővel egyre jobban tetszett meg és egy bizonyos időszak után egyre többet hallgattam a dalt is és biztatott a jobbra.


Könyv
Hermann Hesse- Demian

Ehhez a könyvhöz nagy odafigyelés kell, hiszen maga a nyelvezete is nehéz, de a történetre is fókuszálni kell. Azért is olvastam el a könyvet, mert elsősorban érdekelt, másodsorban a BTS a Wings című albumában ez a könyv adta az alaptörténetet. 

Wattpad
Can I hear your voice (fanfiction)
Ez a könyv az oldalon elnyerte a tetszésemet, hiszen egy olyan történetről van szó, ami az autizmust dolgozza fel egész jól. Az író hatalmas energiát ölt bele ebbe a történetbe és hiába a részek végén az önmagát rossznak tartó szavak a számok ezt másképp igazolják(146K megtekintés). És attól sem kell tartani, hogy BTS sztori, hiszen ha nem is ismered a fiúkat az se zavarjon meg.


Ennyi lenne a márciusi kedvencek listája és a sok szabadidő ellenére is kevés, hiszen nekem is tanulnom kell, illetve más is van a blogon kívül. Nézzétek el, hogy nincs filmajánló, mert egy olyan filmet sem néztem, ami elnyerné a tetszésemet.
Kellemes Áprilist mindenkinek!

Üdv, Bali.