Oldalak

2021. február 12., péntek

Animeajánló #5

 Given


Összefoglaló
Uenoyama Ritsuka egy szép napon megismerkedik a meglehetősen szerény, halk szavú évfolyamtársával, Satou Mafuyu-val, aki miután a fiú segít neki behangolni a gitárját, mindenáron tőle akar megtanulni gitározni. Uenoyama a részmunkaidős állása mellett egy háromtagú amatőr banda, valamint a kosárlabdaklub tagja, így nem igazán akar még egy tanítvány is a nyakába venni, ám Mafuyu nem tágít mellőle.




Vélemény
Egyszerűen magával ragadó...
Ahogyan találkozik a két fiú egyszerű, hétköznapi. De ami közössé válik bennük az a gitár, amit újra kell húrozni. A hangolás után persze Mafuyu visszakapja a gitárt, de ugyanakkor a gitár megpengetésével benne is megpendült valami. 
Mint ahogy az fent is szerepel Uenoyama visszautasítja Mafuyu-t, bár a fiú egyáltalán nem adja fel és valahogy mégis ráveszi Ue-t, hogy tanítsa őt.
A részek előrehaladtával fény derülnek a szereplők háttérsztorijára, illetve egy bizonyos szerelmi szál is jobban ki fog bontakozni, illetve az amatőr banda tagjait is megismerhetjük. 

Az grafika egyszerű, de mégis szemet gyönyörködtető, illetve a színek is magával ragadóak. 
A zene mind a nyitó-, mind a záródalt illetően gyönyörű és magával ragadó. Illetve ki kell emelnem még egy dalt, ami egy rész alatt biztosan fel fog csendülni... az a dal egyszerűen szívszorító.




Ajánlom 
Előre szeretnék figyelmeztetni azokat, akik nem kedvelik a fiú és fiú alkotta párokat, mert az anime ezt a szálat vonultatja fel a zene mellett. 
Minden olyan anime fannak, otakunak, akik odáig vannak a zene témával foglalkozó animékkel, de azoknak is, akiket megfogott esetleg a dalok valamelyike és érdekli a háttérsztori.


Üdv, Bali.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése