Oldalak

2021. február 3., szerda

Sorozatajánló #5

Alice in Borderland


Ismertető
Arisu Ryohei napjainak nagy részét a szobájában tölti vidójátékokat játszva, míg öccse keményen dolgozik. Egy délután, miután összezördült a családjával, elmenekül otthonról és találkozik a barátaival, akik hozzá hasonlóan nincsenek megelégedve életükkel. Mind azt kívánják, hogy bárcsak máshol lennének. A vágyuk még aznap valóra válik, ám abban a másik világban az Arisu által korábban oly szeretett játékoknak az életük a tétje.

Vélemény
Nos, hol is kezdhetném...
Egy jó sorozatról beszélünk, ami tele van akcióval, vérrel, halállal, de ugyanakkor élni akarással. A szereplőket ez köti össze, hogy mind kiszabadulhassanak a gyilkos játékból.
Ritkán nézek japán vagy keleti sorozatot, mert nem nagyon vonzanak, bár az Alice in Borderland-et a kedvenceim közé sorolom. 

Hogy miért is?
Leginkább a játékok bonyolultsága miatt, illetve a logika és a látványa sem utolsó nálam; a történet pedig nagyon érdekes és maga a felépítése is.

Bár vannak szívszorító jelenetek, amiket ugye lány létemre megkönnyezek, de nem szeretnék spoilerezni, mert biztos akad, aki megkukkantja a sorozatot.

És ha már a sorozatnál tartunk, azt tudni kell, hogy mindössze 8 részes, egy rész körülbelül egy órás. Kicsit hosszúnak mondható, de abba az egy órába elég sok mindent belesűrítettek az alkotók.

Ajánlom
Az olyan sorozat őrülteknek, akik nem riadnak vissza a gyilkolástól, vér látványától és szeretik a horrort, illetve főleg azoknak, akiket érdekel egy más világból kiszabadulós sorozat.

Üdv, Bali



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése