Oldalak

2021. március 29., hétfő

Kreatív #8

 Bullet Journal- Április



Üdvözletem!
Hamarosan itt az Április (3 nap múlva) és sikerült időben nekikezdem a határidőnapló megrajzolásának. Kicsit különlegesebbre akartam venni a dolgot és a múlt hónapival ellentétben nem a zöld színre koncentrálódott a hangsúly. Mint láthatjátok az e havi téma a felhők.



Mint látni lehet, megmaradtam a jól bevált hónap tervezőnél. A háttérben egy kevés felhőt is sikerült elrejtenem, illetve a hónap "üres napjainál" egy-egy felhőt sikerült berajzolnom. Ez már a védjegyemmé vált, hisz minden hónapnál visszatérő elem lesz.



Elmondom, hogy a Szokás követő az egyik legzsúfoltabb oldal lett az e havi nézetben. Mondhatni elszaladt velem a ló és beleéltem magam a felhők rajzolgatásában. És végre sikerült úgy megrajzolnom ezt az oldalt, hogy nincs egy hiba sem, ami nagy szó.











Mint ahogy látni is lehet a hónap heteit mind másfajta formában vittem a lapokra meghagyva a felhő mintázatát. Szerintem nincs olyan motívum, amit ne lehetne többféleképpen lerajzolni. A kedvencem oldalam az öt közül, talán a 12-18-ig. Egyszerű lerajzolni is és díszíteni is és ezt különböző mintákkal is lehet kombinálni.

Amiket használtam:
  • grafit ceruza
  • radír
  • vonalzó
  • fekete tűfilc (0,4; Stabilo)
  • fekete írószer
Üdv, Bali















2021. március 20., szombat

Sorozatajánló #6

 Jóbarátok



Üdv mindenkinek!
Igen, most egy örök klasszikust hoztam el a blogra, amit semmi pénzért nem hagytam volna ki (tekintve, hogy most nézem végig az egész sorozatot először).
Szerintem senkinek sem kell bemutatni a sorozatot, de azért mégis, akik csak hallottak róla, vagy érdekli őket egy kis ízelítő.

Történet
A Jóbarátok amerikai televíziós sorozat, amelyben hat a húszas éveiben járó fiatal mindennapjait követi nyomon, név szerint Monica, Ross, Chandler, Phoebe, Joey és Rachel. 


Vélemény
(Eddig a harmadik évadnál tartok, szóval igyekszem ezeket véleményezni).
Eddigi tapasztalataim szerint a Jóbarátok megérdemli azt a rajongást, ami körbeveszi az egész sorozatot. Nemcsak a történetszál miatt, hanem a csípős megjegyzések, vicces jelenetek és maguk a szereplők miatt is. 
Az eddig megnézett részek mosolyt csaltak az arcomra, illetve meg is nevettettek, bár utóbbira nehezen vesznek rá a sorozatok, nem lepődtem meg, hogy a Jóbarátoknak ez sikerült. 
Mivel én jelenleg szinkronosan nézem, ezért teljesen meg vagyok elégedve a szinkronhangokkal. 



Ajánlom
Egyszerű....MINDENKINEK. Nemcsak a történetszál miatt, hanem maga a hétköznapiassága miatt szórakoztató, ezért nem csoda, ha magával ragad a sorozat. Könnyed, humoros, néha szívszorító, de mindenképpen szórakoztató.
Megéri megnézni.

Üdv, Bali






2021. március 14., vasárnap

Kreatív #7

 Márciusi Bullet Journal




Üdvözlök mindenkit!

Igen, tudom, hogy lassan Március közepe van. 
De mindezek ellenére szerettem volna elhozni az e havi Bullet Journal-om. 

Mint láthatjátok, az e havi "téma" az inda, illetve zöld levelek. Ezt nagyon egyszerűre vettem, egy kis extra az Március-ban rejlik, miszerint fekete tűfilccel írtam fel és egy zöld árnyékot adtam neki.


A havi nézettel egy kicsit megküzdöttem, mert mindenképpen bele akartam vinni az inda hatást, így ahogy látható is a körvonalán látható. Még mielőtt tovább mennék, el akarom mondani, hogy nem filcekkel színeztem, hanem színes ceruzával.


A szokás követőnél, szintén meghagytam az indás hatást. A hónap számai felett látható, ahogy a zöld átmegy barnába, ezt nagyon jópofának tartom. Illetve látható, hogy a Filmezés helyett az Edzés látható. 


A heti nézet. Nos, mivel lassan hónap közepe, ezért feleslegesnek találtam, hogy megcsináljam az első két hetet, ahova utólag se írtam volna be a dolgokat (lustaság). Szerintem az e havi heti nézet az egyik kedvencem. Láthatjátok, hogy a könnyebb nézet mellett döntöttem, de ez a következőknél változni fog.



Ahogy mondtam, az előző hónapoktól eltérő heti nézetek lettek, amik igazán megtetszettek. Kell a változatosság és az előzőeknél az időtakarékosság miatt csináltam a minimálisra.
Tartozok egy hírrel is, ugyanis a mostani Bullet Journal-nak használódó füzetem hamarosan betelik, ha jól számoltam az áprilisi hónap ki fog férni, utána kezdem az újat.  

Amiket használtam: 
  • zöld színes ceruza (Milan)
  • barna színes ceruza (Milan)
  • HB-s grafit ceruza (Milan)
  • fekete tűfilc; 0,4 (Stabilo)
  • fekete toll
  • radír
  • vonalzó
Üdv, Bali 

 







2021. március 1., hétfő

Animeajánló #7

 Bakemono no Ko

A fiú és a szörnyeteg



Történet
Történetünk a 9 éves Rennel kezdődik, akinek az anyja balesetben hal meg, apja már nem él velük, mert elváltak.
Ren rokonokhoz kerül, de mivel elég hidegen bánnak vele, úgy dönt, hogy kifut a nagyvilágba, ahol egy kis bóklászás után találkozik egy furcsa szerzettel, akinek a neve Kumatetsu. Kumatetsu egyből megkedveli Rent és felkéri, hogy legyen a tanítványa. Persze egyből nem megy bele a főszereplőnk, de utána meggondolja magát és követi őt át a Szörnyek világába. Amint átértek Jutengai-ba, észreveszi főhősünk, hogy itt mindenféle ember és állat keverékű antropomorf lények vannak.



Vélemény
Hát ez egy mestermű. Amikor láttam az anime előzetesét, talán az egyik legjobban várt anime volt a 2015-ös évben, számomra. 
Bizonyos jelenetekben sok fordulat van, de ez az animére jellemző. 
A két világ közötti különségeket és hasonlóságokat nagyon szépen felvonultatja. De azt is, hogy hogyan alakul ki az "apa-fiú" kapcsolat.


Ajánlom
Azoknak elsősorban, akik szeretik az animéket, illetve azoknak is, akiket érdekel a kialakuló apa-fiú kapcsolat. 

Üdv, Bali