Oldalak

2021. augusztus 31., kedd

Kreatív #13

Bullet Journal - Szeptember


Sziasztok!
Ismét eljött a hónap vége és ezzel a következő hónap kezdete is, ami nem jelent mást, mint a Határidőnapló megrajzolását. 
Mindenki tudja, hogy ez a hónap az iskolakezdés hónapja, de nem erre szeretném fektetni a hangsúlyt, mert már szerintem mindenkinek elege van.
Az első szeptemberi hónap témája a szőlő lett és nagyon köszönöm az ötletet az én kis barátnémnak, mert nem nagyon volt ötletem hozzá.

De lássunk is neki, mert a végén ránk zúdul az őszi termés is.


A hónap nézete visszatért a két lapos megoldáshoz, hiszen így jobban látom a dolgokat és ki is férnek a fontosabb dátumok (az őszi félév kezdete bent is van). 
Mint látható az indák és a szőlők a sarkokban vannak és most jöttem rá, hogy kicsit úgy néz ki, mintha a dzsungel kezdetleges állapotban lenne. 


Mivel a hónap tervező két oldalon van, így a szokás követő új oldalra került az első héttel (öt nap) együtt. Ha engem kérdeztek ez a két oldal jól passzol egymáshoz.
Ha jobban megnézitek, akkor láthatóvá válik az a rubrika, ami a Wattpad nevet viseli. Ott leginkább olvasni szoktam, de írok is és szeretném látni milyen sűrűn csinálom is a két tevékenységet.



Látható, hogy nem nagyon erőltettem meg magam a hetek megrajzolásánál, de számomra ez így vált be, nekem ez a letisztultság tetszik a legjobban. 
De azért igyekeztem a szőlőt megjeleníteni, hogy levelekkel, hogy a nélkül. 

Amiket használtam:
  • világoszöld ceruza (Milan)
  • sötétzöld ceruza (Milan)
  • lila ceruza (Milan)
  • fekete tűfilc (Stabilo, point 88; 0,4)
Üdv, Bali

2021. augusztus 20., péntek

Könyvajánló #30

Jandy Nelson: Az ég a földig ér


Sziasztok!
Igen, egy újabb LOL könyvvel érkeztem el, hogy bővíthessem ezzel a könyvvel is a listámat, ami szintén a könyvtárból van.

Fülszöveg:
Kár, hogy a szerelemhez nem jár időzítő szerkezet, mint a bombákhoz. Legalábbis Lennie szerint. A tizenhét éves lány nemrég vesztette el imádott nővérét, Bailey-t, és semmire sem vágyik kevésbé, mint hogy egyszerre két fiú is feldúlja addigi békés (mondjuk ki: unalmas) életét. Mégis ez történik. A közös veszteség egyre közelebb sodorja Bailey vőlegényéhez, de közben felbukkan Joe, ez a szenvedélyes srác, akinek a gitárjátéka virtuóz, az életöröme ragadós, és akinek minden egyes csókjától úgy érzi, mintha felrobbanna a világ...
Az egyik fiú emlékezni segít Lennie-nek, a másik felejteni. De szanad-e egyáltalán boldognak, szerelmesnek lennie, amikor épp gyászol?

Először is, engem nagyon meglepett, hogy a könyv lapjain az oldalak kék tintával vannak nyomtatva. Nem tudom, hogy minden példánynál így van-e vagy sem, de nekem sikerült kifognom egy ilyen példányt.
Másodszor, Lennie bizonyos múltbeli darabkáit is megtalálhatjuk az oldalakon, kicsit olyan volt számomra, mintha idézetek sokaságát olvasnám, pedig nem. 

A fülszöveg elolvasása után nem számítottam valami vidám történetre, de mint ahogy azt olvashattam, Joe karakterének felbukkanása egyfajta energiát adott a történetnek, mintha nemcsak Lennie életét töltené meg élettel, hanem magát a történetet is.
Lennie karaktere az a tipikus "nem tudom mit kezdjek az érzéseimmel karakter", de mindezek ellenére nem volt számomra unszimpatikus karakter. 

Igazából, egy elég érdekes történet, de vigyázni kell vele az olvasása közben, mert megérinti a lelket. 

Ami igazán tetszett a történetben, az a kert és az abban élő virágok, amiket úgy magam elé képzeltem el. 

Érdemes elolvasni ezt a történetet is, bár nekem nem lett a kedvencem, de mégis megfogott valami benne.

Üdv, Bali

2021. augusztus 8., vasárnap

Könyvajánló #29

 Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak II.

A Szörnyek Tengere


Sziasztok!
Ismét eljött a pillanat, hogy Percy Jackson-t ajánljak nektek. Ezúttal a második kötet kerül terítékre, A Szörnyek Tengere.

Fülszöveg:
Percy Jackson új éve az iskolában meglepően nyugodtan indul.
Egyetlen szörny sem akarja betenni a lábát New York-i sulijába.
Ám amikor az osztály ártatlan meccse élet-halál harccá válik egy csapat emberevő óriás ellen, a dolgok, hogy is mondjam... kezdenek eldurvulni.Váratlanul érkező barátja, Annabeth is csupa rossz hírt hoz: a Félvérek táborát védő határokat egy titokzatos ellenség lerombolta, és amíg ezeket újra helyre nem állítják, a félisteneknek nincs hová rejtőzniük.
A világszerte ismert Villámtolvaj mozgalmas, lebilincselő és rendkívül népszerű folytatása,
Percynek és a barátainak át kell szelniük a Szörnyek Tengerét, hogy megmentsék a táborukat. De Percynek mindezek előtt még szembesülnie kell egy titokkal: rá vár a feladat, hogy eldöntse, áldás-e, avagy átok Poszeidón fiának lenni.

Ha a cím és a fülszöveg nem győzött meg arról, hogy tényleg van Szörnyek Tengere a kötetben, akkor nem tudom mire számíthat az, aki olvassa.

Percy története folytatódik, ahogy a barátaié is és egy nagy bajjal kell szembenézniük, hogy megmenthessék a táborukat szembe kell nézniük megannyi veszéllyel. Ahogy azt Percy az első kalandján tapasztalta résen kell lennie, mert bárhonnan feltűnhetnek szörnyek és ellenségek, akik a halálát akarják. Nincs könnyű dolga.
De nemcsak ellenségekkel, hanem szövetségesekkel is keresztezik útját, ami nem is jöhet neki rosszul.

Mind tudjuk Percy egyke gyerek Poszeidón félvérei között, így nemcsak a veszéllyel, de néha a megalázással is szembe kell nézzen és ahogy emlékeztetik őt Poszeidón múltjára, úgy jön rá, hogy lehet nem is egyedüli gyermek ő apja felől.

Hogy sikerrel jár-e a hősünk, azt nem árulhatom el, de nagyon meglepő vége lesz a második kötetnek. Még én sem tudtam felfogni a végét és már azonnal olvasnám is a harmadik kötetet. 

Mint ahogy az elsőt, úgy a másodikat is mindenkinek ajánlom, de aki a második részt akarja elolvasni, az először az első kötettel kezdjen. Sok összefüggő részek vannak és nem értené az olvasó, hogy ki ki az és mi miért történik.

Üdv, Bali


2021. augusztus 4., szerda

Könyvajánló #28

 Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak I.

A villámtolvaj


Sziasztok!
Végre eljött a legjobb pillanat a Percy Jackson könyvek számára, hogy ajánlhassam őket.
Mivel is kezdhetném, ha nem A villámtolvaj-jal.

Fülszöveg:
A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. 
Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, hogy képtelen távol tartani magától a bajt. Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? 
Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz.
Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba.
Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba, és Percy görög mitológia könyve megelevenedik.
Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. 
Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.

A fülszöveget elolvasva, mindenkiben feléled a kíváncsiság, hogy hogyan is lophatta el Percy a villámot Zeusztól tizenkét évesen. Nem szeretném ellőni a történetet, csak egy kis betekintőt adok. 

Először is, maga a történet valami elképesztő. Nagyon szeretem, ahogy Rick Percy szemszögéből írja meg a történetet és néha belelátunk az álmaiba is, amik nagyon fontosak a történet haladtával.
Másodszor, a szereplők kidolgozottak. Az első pillanattól kezdve megvoltak a kedvenc szereplőim és ahogy haladtam előre úgy szerettem meg különböző jeleneteket is. Igaz, Percy egy kicsit szemtelen és szereti kihúzni a gyufát, de egy igazán jó figura és már most tudom, hogy ő egy nagyszerű hős lesz.

A történet haladtával és kevés nyomozói tapasztalatomnak sikerült rájönnöm, hogy ki lophatta el a villámot. Az a rész számomra nem volt meglepő, de annál inkább a vége. 

Nagyon örülök, hogy a kezemben tarthattam az első kötetet és hogy a levelezőtársam, Bea ajánlotta nagyon a könyvsorozat elkezdését. Innen is köszönöm neki!

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy kezdjen neki és olvasson belőle egy kicsit. 

Üdv, Bali