Oldalak

2021. augusztus 4., szerda

Könyvajánló #28

 Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak I.

A villámtolvaj


Sziasztok!
Végre eljött a legjobb pillanat a Percy Jackson könyvek számára, hogy ajánlhassam őket.
Mivel is kezdhetném, ha nem A villámtolvaj-jal.

Fülszöveg:
A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. 
Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, hogy képtelen távol tartani magától a bajt. Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? 
Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz.
Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba.
Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba, és Percy görög mitológia könyve megelevenedik.
Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. 
Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.

A fülszöveget elolvasva, mindenkiben feléled a kíváncsiság, hogy hogyan is lophatta el Percy a villámot Zeusztól tizenkét évesen. Nem szeretném ellőni a történetet, csak egy kis betekintőt adok. 

Először is, maga a történet valami elképesztő. Nagyon szeretem, ahogy Rick Percy szemszögéből írja meg a történetet és néha belelátunk az álmaiba is, amik nagyon fontosak a történet haladtával.
Másodszor, a szereplők kidolgozottak. Az első pillanattól kezdve megvoltak a kedvenc szereplőim és ahogy haladtam előre úgy szerettem meg különböző jeleneteket is. Igaz, Percy egy kicsit szemtelen és szereti kihúzni a gyufát, de egy igazán jó figura és már most tudom, hogy ő egy nagyszerű hős lesz.

A történet haladtával és kevés nyomozói tapasztalatomnak sikerült rájönnöm, hogy ki lophatta el a villámot. Az a rész számomra nem volt meglepő, de annál inkább a vége. 

Nagyon örülök, hogy a kezemben tarthattam az első kötetet és hogy a levelezőtársam, Bea ajánlotta nagyon a könyvsorozat elkezdését. Innen is köszönöm neki!

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy kezdjen neki és olvasson belőle egy kicsit. 

Üdv, Bali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése