Oldalak

2021. augusztus 8., vasárnap

Könyvajánló #29

 Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak II.

A Szörnyek Tengere


Sziasztok!
Ismét eljött a pillanat, hogy Percy Jackson-t ajánljak nektek. Ezúttal a második kötet kerül terítékre, A Szörnyek Tengere.

Fülszöveg:
Percy Jackson új éve az iskolában meglepően nyugodtan indul.
Egyetlen szörny sem akarja betenni a lábát New York-i sulijába.
Ám amikor az osztály ártatlan meccse élet-halál harccá válik egy csapat emberevő óriás ellen, a dolgok, hogy is mondjam... kezdenek eldurvulni.Váratlanul érkező barátja, Annabeth is csupa rossz hírt hoz: a Félvérek táborát védő határokat egy titokzatos ellenség lerombolta, és amíg ezeket újra helyre nem állítják, a félisteneknek nincs hová rejtőzniük.
A világszerte ismert Villámtolvaj mozgalmas, lebilincselő és rendkívül népszerű folytatása,
Percynek és a barátainak át kell szelniük a Szörnyek Tengerét, hogy megmentsék a táborukat. De Percynek mindezek előtt még szembesülnie kell egy titokkal: rá vár a feladat, hogy eldöntse, áldás-e, avagy átok Poszeidón fiának lenni.

Ha a cím és a fülszöveg nem győzött meg arról, hogy tényleg van Szörnyek Tengere a kötetben, akkor nem tudom mire számíthat az, aki olvassa.

Percy története folytatódik, ahogy a barátaié is és egy nagy bajjal kell szembenézniük, hogy megmenthessék a táborukat szembe kell nézniük megannyi veszéllyel. Ahogy azt Percy az első kalandján tapasztalta résen kell lennie, mert bárhonnan feltűnhetnek szörnyek és ellenségek, akik a halálát akarják. Nincs könnyű dolga.
De nemcsak ellenségekkel, hanem szövetségesekkel is keresztezik útját, ami nem is jöhet neki rosszul.

Mind tudjuk Percy egyke gyerek Poszeidón félvérei között, így nemcsak a veszéllyel, de néha a megalázással is szembe kell nézzen és ahogy emlékeztetik őt Poszeidón múltjára, úgy jön rá, hogy lehet nem is egyedüli gyermek ő apja felől.

Hogy sikerrel jár-e a hősünk, azt nem árulhatom el, de nagyon meglepő vége lesz a második kötetnek. Még én sem tudtam felfogni a végét és már azonnal olvasnám is a harmadik kötetet. 

Mint ahogy az elsőt, úgy a másodikat is mindenkinek ajánlom, de aki a második részt akarja elolvasni, az először az első kötettel kezdjen. Sok összefüggő részek vannak és nem értené az olvasó, hogy ki ki az és mi miért történik.

Üdv, Bali


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése