Oldalak

2021. október 27., szerda

Sorozatajánló #10

 A vezércsel

Üdv mindenkinek!

Az utóbbi időben nagyon rászoktam a sorozatok ledarálására, de mindezt úgy teszem meg, hogy semmit nem érzékelek az elvesztett időből.

Most is egy újabb sorozatot hoztam el nektek, ami most ért el engem, mivel eddig halogattam a megnézését.

Azt tudni kell rólam, hogy gyerekként szerettem sakkozni (már amennyire szabályosan játszottunk) és igyekeztem értelmezni is az egész játékot. Kár, hogy nem abban az időben csinálták meg ezt a sorozatot.

A főszereplő Beth, fiatalon veszti el az édesanyját egy baleset miatt, míg ő sértetlenül kerül ki az autóból. A vörös hajú lányt egy lány árvaházba viszik, ahol monoton életet él és igen, gyógyszerezik is az ott élő lányokat. Egyik társa segítségével pedig rájön, hogy a zöld bogyó éjjel a legjobb.

Beth nem annyira szociális lány, de ezzel ellentétben a matematikában hatalmas ész, ezt egyik tanárja is észreveszi és leküldi az alagsorba szivacsot kiporolni.

Beth akkor látja meg a gondnokot sakkozni egyedül és a lányt tudatlanul is, de vonzani kezdi a játék, míg nem meg nem tanul játszani az öreg segítségével.

Idővel Beth kikerül az árvaházból és amint lehetősége van rá a sakkhoz menekül.

A vezércsel, szerintem egy összetett sorozat, ami élvezhető is, de ugyanakkor sok féle utat mutat, hogyan is lehet nyerni egy ilyen elmés játékban.

Melyik játékról látnál szívesen sorozatot?

Üdv, Bali


2021. október 19., kedd

Könyvajánló #32

 Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak IV.

Csata a labirintusban


Üdv mindenkinek!
Az utóbbi ajánlók a Percy Jackson-ról szólnak, így nem hagyhatom szó nélkül, hogy mennyire szeretem ezt a könyvsorozatot.

Fülszöveg:
Percy Jackson semmi jót nem várt az iskolai nyílt naptól, de amikor titokzatos halandó ismerőse után két pomponlánydémonnal is találkozik, a dolgok még a vártnál is rosszabbra fordulnak.
A sikersorozat negyedik kötetében már a küszöbön áll az olimposziak és a Titán isten közötti háború.
Még az eddig biztonságos menedéknek számító Félvér Tábor is sebezhetőnek bizonyul, amikor Kronosz és hadserege megpróbál varázshatárán belülre kerülni.
Hogy a támadásnak elejét vegyék, Percy és félisten barátai egy küldetésre indulnak a Labirintusba- a hatalmas, föld alatti világba, ami minden fordulóban újabb vérfagyasztó meglepetést tartogat számukra. 

Ezt a könyvet nehezen tudtam letenni, szó szerint. Igaz így is három napba telt míg elolvastam, de csak azért, hogy ne érjen olyan hamar véget. 

Percy-nek újabb próbákat kellett kiállni a barátaival együtt, de néha egyedül is. És nemcsak a labirintus rejtélyét kellett megfejteni, hanem egy régi ismerőst is meg kellett győzni, hogy igenis jó helyen kell állnia. De közben egy szerelmi szál is kezd kialakulni, ami izgatottan várok, hogy mi lesz az eredménye, bár nem hinném, hogy ebben a sorozatban ki tud teljesedni.
És úgy látszik, hogy a mindig érdektelen Dionüszosz is érző szívet rejt, ami a végén derül ki, így már csak ezért is megéri végigolvasni. 

Amire mindenkit figyelmeztetek, hogy a negyedik kötet elég érzelem dús és szív összetörős is, de megéri, mert nagyon nagyon nagyon jó lett.

Üdv, Bali

2021. október 11., hétfő

Sorozatajánló #9

 Squid Game


Üdv mindenkinek!

Ez a bejegyzés, nemcsak azért jön létre, mert nemrég láttam ezt a sorozatot (de igen), hanem azért is, mert tele van vele az internet és én is meg szeretném említeni az én stílusomban.

A Sqiud Game nevű sorozattal az Instagram reel videóinak hála találkoztam, mégpedig az egyik legnépszerűbb játékot mutattak be, vagy próbáltak ki.
Mivel nem egyszer került a szemem elé a sorozat, ezért rászántam egy teljes napot és úgy gondoltam én sem maradhatok le erről a fergeteges műről.
Bár sose voltam oda a túl felkapott dolgokhoz, de úgy gondoltam egy esélyt kell adjak ennek a sorozatnak, különben bánni fogom.

És milyen jól tettem, hogy megnéztem, hiszen magával ragadott minden rész.


Az első rész alig 10 perc leforgása alatt, már tudatosult bennem, hogy egy túlélő sorozatot nézhetek meg, ami valljuk be nem a kellemességről szól. 

A részek alatt megismerkedünk a főszereplővel Gi-Hun személyében, de a mellékszereplők múltjaiba is betekintést nyerhetünk vagy épp megemlítik nekünk.


De a lényeg. 
A játékban részt vevő emberekben egyetlen egy közös van, mégpedig az, hogy hatalmas tartozást halmoztak fel különböző okok miatt. Ezek a kétségbeesett emberek részt vesznek az első játékban, ami a Piros lámpa, zöld lámpa, ami egy gyerekjáték, ám (itt jön a csavar) aki megmozdul, az finoman fogalmazva többet nem mozdul meg. Persze mindezt időre kell teljesítsék a játékosok, akik nem úgy járnak, mint azok a társaik, akik kiestek hamarabb, meghalnak.

Persze az első játék után azonnal kiszállnak az életben maradottak és tovább élik a sanyarú életüket, egy bizonyos pontig és ha hisszük, ha nem visszacsöppennek a játékba saját akaratuk szerint.

Amit még tudni kell a sorozat hosszúságáról: mindössze kilenc résszel áldottak meg minket, de még milyen jóval, amik nagyjából 50 percesek, kivéve egy részt, ami alig fél óra (meg is lepődtem, hogy miért lett olyan hamar vége). 

Figyelmeztetek mindenkit, mivel ez egy olyan sorozat, amiben ölnek nem keveset és sok vér is látható, de vannak felkavaró jelenetek is. Azok nézzék meg, akik bírják az ilyet, vagy el tudnak tekinteni ezektől. 
Illetve, csak felirattal látható, mert Dél-Koreai sorozatról beszélünk.

Aki látta, hogy tetszett neki? És mit gondoltok, lesz ennek második évada? 

Üdv, Bali

2021. október 4., hétfő

Kreatív #14

 Bullet Journal

Október


Üdv mindenkinek!
Egy újabb hónap közeledik, ami csak egyet jelenthet, mégpedig az októberi határidőnapló megírása/megrajzolása.

Nem is húzom tovább a szót, hiszen itt a képek beszélnek maguk helyett. Mint látható az e havi téma az a tök lett.
Nem vittem túlzásba, de azért igyekeztem, hogy jól nézzen ki és legyenek színek is bőven benne.


Az e havi tervezőben egy kicsit másképp van az elrendezés, így nem meglepő, hogy a szokás követő került hamarabb a következő oldalra. Egy kisebb hiba, hogy elszámítottam magam és egy kicsit balra csúszik az egész, de hibáiban együtt szeretem az oldalt. 


A szokás követő után került a hónap tervezője, ami szintén két oldalon található. Én kivételesen elégedett vagyok a végeredménnyel, hiszen egyszerű, de díszes is lett.




A heti tervezőket nem nagyon vittem túlzásba, de azért díszítettem egy pár tökkel, hogy még se legyen annyira üres az egész. Egyedül az első oldallal nem vagyok elégedett, hiszen nem tudtam rendesen megoldani azt az összképet, de így fogom hagyni. Nem kell mindennek tökéletesnek lennie.

Amiket használtam: 
  • narancssárga ceruza (Milan)
  • sötétzöld ceruza (Milan)
  • világoszöld ceruza (Milan)
  • fekete ceruza (Milan)
  • fekete tűfilc (Stabilo; 0,4-es)
Üdv, Bali