Oldalak

2021. október 19., kedd

Könyvajánló #32

 Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak IV.

Csata a labirintusban


Üdv mindenkinek!
Az utóbbi ajánlók a Percy Jackson-ról szólnak, így nem hagyhatom szó nélkül, hogy mennyire szeretem ezt a könyvsorozatot.

Fülszöveg:
Percy Jackson semmi jót nem várt az iskolai nyílt naptól, de amikor titokzatos halandó ismerőse után két pomponlánydémonnal is találkozik, a dolgok még a vártnál is rosszabbra fordulnak.
A sikersorozat negyedik kötetében már a küszöbön áll az olimposziak és a Titán isten közötti háború.
Még az eddig biztonságos menedéknek számító Félvér Tábor is sebezhetőnek bizonyul, amikor Kronosz és hadserege megpróbál varázshatárán belülre kerülni.
Hogy a támadásnak elejét vegyék, Percy és félisten barátai egy küldetésre indulnak a Labirintusba- a hatalmas, föld alatti világba, ami minden fordulóban újabb vérfagyasztó meglepetést tartogat számukra. 

Ezt a könyvet nehezen tudtam letenni, szó szerint. Igaz így is három napba telt míg elolvastam, de csak azért, hogy ne érjen olyan hamar véget. 

Percy-nek újabb próbákat kellett kiállni a barátaival együtt, de néha egyedül is. És nemcsak a labirintus rejtélyét kellett megfejteni, hanem egy régi ismerőst is meg kellett győzni, hogy igenis jó helyen kell állnia. De közben egy szerelmi szál is kezd kialakulni, ami izgatottan várok, hogy mi lesz az eredménye, bár nem hinném, hogy ebben a sorozatban ki tud teljesedni.
És úgy látszik, hogy a mindig érdektelen Dionüszosz is érző szívet rejt, ami a végén derül ki, így már csak ezért is megéri végigolvasni. 

Amire mindenkit figyelmeztetek, hogy a negyedik kötet elég érzelem dús és szív összetörős is, de megéri, mert nagyon nagyon nagyon jó lett.

Üdv, Bali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése