Oldalak

2021. december 30., csütörtök

2022 Határidőnapló

 És Január


Üdv mindenkinek!
Mi más lehetne 2021 utolsó blogbejegyzése, mint a következő év tervezői nézete. Nemcsak 2022-t nézhetitek meg, hanem a januári hónapot is, mert már az is kész van és fel kell készülni rendesen a következő évre.

A 2022-es év lapjait szerettem volna egy kicsit különlegesebbé tenni, amire jó ránézni, mikor visszaforgatok az eltelt hónapok után, ezért is választotta a BT21 témát. A karakterek nevei: Chimmy, Mang, Shooky, Koya, Cooky, RJ és Tata. 


Amint látni lehet sikerült beszereznem egy pontozott füzetet, amit még nagyon ki kell ismernem, így lehetnek hibák benne. Az éves tervezőt két oldalra raktam, ahogy eddig is használtam, ide kisebbe írom be a fontosabb dolgokat (pl, mikor vizsgázok autóra). Mivel a 2022 melletti helyet üresnek véltem, így oda a legkisebb karaktert rajzoltam Shooky-t, aki egy süti, szerintem aranyos lett.



Mint tavaly idén is megalkotásra került a Blog ötletek oldal, itt vezetem a megírandó/megírt bejegyzéseket, így sose lesz olyan, hogy már volt vagy mégsem. Itt Mang került főszerepbe, imádom a kis lovacskát.
Az Elolvasott könyvek is visszatérő oldal és nekem sokkal praktikusabb, mikor kedvem szerint felírhatom a könyv szerzőjét és címét, na meg az elolvasott oldalak számát is. Könyvelek magamnak, hiába, hogy a Moly.hu ezt is megcsinálja, azért biztosra megyek. Ezen az oldalon Chimmy kutyus került képbe.



A Lista és a Célok nevű oldalak újítások. A Lista oldal leginkább azért jött létre, mert nehezemmé vált az ajándékozás és nem tudom kinek mit kellene adjak, amire tényleg szüksége van, illetve mikor megkérdeznek, akkor sose tudom mire lenne szükségem, így megkönnyítem mindenki dolgát. Az oldal főszereplője Koya és ne tévesszen meg senkit, a szájában nyalóka van.
A Célok oldalra szükségem van, mivel szeretném tudni mit is értem el az adott évben és visszaemlékezni rá. RJ került itt a középpontba, mert úgy éreztem ő kell ide. 


Az utolsó oldal már csak díszként van jelen, ami szerintem az egyik legjobban sikerült oldal lett. Megjegyzem, hogy ezeket mind szabad kézzel rajzoltam, de megérte.

Január


És elérkezett a 2022-es év első hónapja, ami kicsit felvillanyozza a kedélyeket, és mivel nem volt ötletem, így a villanykörték kerültek képbe. A Január alatti helyet nagyon üresnek véltem, így oda a hónap került.


Mint már említettem, ki kell ismernem ennek a füzetnek minden pontját és hogy hogyan lenne megfelelő számomra a kialakítás. Sikerült egy kicsivel kisebbre megrajzolni a havi tervezőt, de én így is elégedett vagyok, de az biztos, hogy be kell szerezzek egy feketén író tollat, mert a filctollamnak idő kell, míg megszárad.





Elég egyszerűre sikerült az első hónap, de nagyon tetszik nekem hibáimmal együtt, amiket elkövettem. 

Amiket használtam: 
  • 12 darabos ceruzakészlet (Milan)
  • grafitceruza
  • radír
  • feket filctoll (Stabilo; 0,4)
Boldog új évet!
Üdv, Bali








2021. december 16., csütörtök

Második esély

 Folytatom


Nem tudom ki hogy van vele, de én igazán nehezen adok második esélyt bizonyos filmeknek, sorozatoknak, animéknek, könyveknek. Ebbe pedig beletartozik minden jó és rossz pillanat is az adott dologgal kapcsolatban.

Sok esetben elunom az adott tevékenységet, de igyekszem mindig időt szakítani rá és kedvet is, mert nem lehet tudni mivel gazdagodok éppen.

Jelen esetben a Bleach nevű animéről van szó. Az idősebbek vagy az én korosztályom tudja, hogy ez az anime még a tévében is ment hétvégente és szerettük nézni (vagyis én).

Körülbelül egy/másfél éve döntöttem úgy, hogy nem fogom nézni tovább, mert kimerített és igen hosszúnak gondoltam már a harc folyamatát. Úgy gondoltam, hogy itt az ideje, hogy pihenni hagyjam a történetet és hagytam is. Tudatosan állítottam be, hogy tudjam melyik résznél tartok, mivel nem szerettem volna elölről elkezdeni.

A folytatás pedig nagyon sokat váratott magára. Persze tisztában voltam vele, hogy ott van fel van függesztve, de úgy voltam vele, hogy nincs erőm azt az animét is nézni és egy másik fajtát is. Jobbnak gondoltam így.

Most azért döntöttem úgy, hogy folytatom onnan ahol félbehagytam, mert 1. hamarosan jönnek az újabb részek, 2. volt kedvem hozzá. 

Több alkalommal is éreztem azt, hogy valami nagyon hiányzik, így e mellett döntöttem inkább. Nagyon nehéz egy olyan dolgot újra elkezdeni, amit félbehagyott az ember, mert csak egy plusz nyomást helyez rá.

Ha itt van az ideje, hogy folytasd azt a dolgot, akkor érzed a szívedben, csontjaidban, elmédben, ha nincs itt az ideje, akkor még kell hagyni pihenni.

Üdv, Bali

2021. december 10., péntek

Megvannak az ajándékok?

 Ajándékvásárlás időben


Sziasztok!

Nem kell senkinek elmondani, hogy itt a karácsonyi időszak, ami azt is jelenti, hogy gőzerővel keresi mindenki a szerettei számára az ajándékokat.

Nem egyszer találkoztam már az ünnepek alatt levő sorokkal, tömeggel és kapkodással, ami engem iszonyúan ingerülté tud tenni (plusz van egy enyhe tömegiszonyom is), de gondolom nem vagyok egyedül.

Ez az időszak a legtöbb embernek stresszel jár, eljön a türelmetlenkedés és sok esetben is előfordul az, hogy nem a megfelelő ajándék kerül a fa alá.

Mivel nekem már minden megvan szeretnélek ellátni benneteket bár tippel, hogy miként legyenek meg az ajándékok és ne az utolsó pillanatban kapkodjunk.

1. Fülelj!

Higgye el mindenki, hogy az, ha hallgatsz a környezetedre - jelen esetben a szeretekre - jót jelent, hiszen egy "De jó lenne, ha volna..." kijelentéssel mindenki találkozik. Nem árt megjegyezni, hogy az illető mit szeretne és ha nincs alkalma beszerezni, akkor meg is lehet lepni vele.

2. Lista

Kelleni fog a lista. Hogy minek? Egyszerű, mindenkinek szeretnél ajándékot, de még mindig nem szerezted be annak x ajándékát, másnak az maradt le. Emlékeztesd magad és írd be akár telefonba, akár egy papírlapra, hogy mit kell megvenned. Jobb lesz.

3. Indulj el időben!

Én tipikusan az az ember vagyok, aki idő előtt beszerzi az ajándékokat (a fent említettek miatt). Ajánlom, hogy akár még December 6-a előtt szerezzenek be mindent, amit lehet, mert nem ártana elkerülni az őrültek házát. 

4. Legyen mindig B terv

Általában vannak olyan ajándékok, amiket nem lehet vagy már elfogyott és hiába szeretnénk azt venni, nincs. Ezért érdemes előre tervezni. Például: anyukádnak szeretnél egy fülbevalót, amit kinézett magának, de elfogyott. Érdemes hasonlót keresni, ha pedig nincs, akkor valami más stílusút, amire mindig is vágyott.

5. Türelem

Nem egyszer fordult elő, hogy nem volt türelmem egy eladónál. Ez leginkább akkor fordult elő, amikor nem kaptam meg az adott dolgot, amit kerestem és magammal vittem a mérget. De abba nem gondolunk bele, hogy nekik is nehéz időszak ez és mindenkihez is kell türelmük legyen. Sose árt, ha előre köszönsz és megköszönöd a kiszolgálást és amit én szoktam alkalmazni az a "Kellemes napot!" vagy a "Kellemes ünnepeket!" szólás, hiszen lehet, hogy pont e miatt lesz jobb kedve az illetőnek.


Szóval nem árt, ha ezeket szem előtt tartsuk ebben a stresszes helyzetben és igyekezzünk nem tönkretenni mások ünnepét. Illetve még egy ráadás tanács, ha mégse tetszik az illetőnek az ajándék és kicserélné, akkor érdemes megtartani a kasza szalagot, hogy ki lehessen cserélni.

Legyen csodás készülődés az ünnepek alatt mindenkinek!

Üdv, Bali

 


2021. december 2., csütörtök

Kreatív #16

Decemberi Bullet Journal

Hello mindenkinek!

Eljött az idő az újabb határidőnapló készítéshez és ismét bemutatom, hogy milyen is lett. 

Bármennyire is nem a kedvenc ünnepem a Karácsony, mégis sikerült eléggé karácsonyosra vennem a hangulatot.


Úgy az Októbernél, úgy a Decembernél is sikerült összehozni, hogy egymás mellé kerüljön a nyitó oldal és a szokáskövető (leginkább helyszűke miatt). Nekem tetszik az összkép és a színek is meghozzák a hangulatot hozzá.


Talán ez az egyik kedvenc oldalam, amiért sikerült ennyire eloszlatni a mintákat az oldalon és jól használni a színeket.




Igyekeztem változatosan használni a mintákat, de meghagyni a színeket, ami sikerült is. Utólag vettem észre hogy az első két hét és a második két hét nagyon hasonló összeállítást használtam, de így tetszik.
Az utolsó hetet sikerült megrajzolnom az utolsó előtti oldalra, így végérvényesen is, de sikerült betölteni a füzet minden lapját.

Amiket használtam:
  • grafit ceruza
  • zöld színes ceruza (Milan)
  • piros színes ceruza (Milan)
  • sárga színes ceruza (Milan)
  • fekete tűfilc (Stabilo; 0,4)
Üdv, Bali