Oldalak

2022. március 27., vasárnap

A Bridgerton család 2.évad

 


Sziasztok!
Nos, Március 25-én visszatértek a Bridgerton család szereplői, mint azt nagyon sokan várták, közöttük én is. Vigyázat spoileres!

Az új szezonban színre lép Eloise a kelendő lányok egyikeként, míg bátyja Anthony nősülő szándékkal kerül a képbe. Mint azt előre elmondták a sorozat váróinak, ez az évad Anthony-é lesz és lett is, így aki Simon herceg feltűnésére várt, annak csalódnia kellett.

Bár csak a második részben derül ki, hogy ki lesz az idei szezon ékköve, Lady Whistledownnak sikerül kiharcolnia ezt a címet és az egyik új szereplő Edwina Sharma kapja.

Azt gondolom, hogy ebben az évadban kaptunk hideget és meleget egyaránt, illetve azt a kínzó várakozást is, ami arra készteti az embereket, hogy ledarálják a részeket.
Nemcsak azt látjuk és érzékeljük, hogy miként születik meg a szerelem, hanem annak elnyomása és feladása is, vagy éppenséggel kiteljesedése, ami az első évadra egyáltalán nem volt jellemző.

Sokak úgy fogják gondolni, hogy gyengébb évad a mostani, de szerintem nem, hiszen nem várhatjuk azt, hogy egy beteljesült szerelmet továbbvigyenek, miközben ott van még hét másik ember is, aki arra vár és törekszik, hogy kiteljesedjenek.

Ebben az évadban vajon sikerre jár Sarolta királyné és leleplezi a titokzatos Lady Wistledown-t vagy vakon tapogatózik tovább? Anthony-nak sikerül megtalálnia és elnyernie a tökéletes nőt vagy csak tovább szenved? 
Aki kíváncsi az már tudja is.

Üdv, Bali

2022. március 20., vasárnap

Egy klasszikusra kerül sor

 


Sziasztok!
Már lassan két hete, hogy nézem az egyik klasszikus animét, ami a Naruto névre hallgat és ennek komoly története van, hogy miért is nem kezdtem el hamarabb.

Mint az tudni lehet rólam, én szeretem az animéket, szinte mindegyiket meg is nézem, ami érdekel és tetszik a grafikája, de a Narutot próbáltam kerülni.
Ennek egyszerű oka volt, mégpedig régen nem szerettem. A tévében is adták még anno gyermekkoromban, de sose keltette fel az érdeklődésemet és hagytam a fenébe.

És hogy miért is kezdtem el nézni? 
Tudni illik, van az Instagram reel videói közül fel-felkerült pár, ami igencsak meghozta az érdeklődést e felé az anime felé (plusz még a Boruto-ból is láttam pár jelenetet), így arra az elhatározásra jutottam, hogy ennek a klasszikus animének muszáj nekikezdjek és megnéznem.


A történet egy Naruto nevű fiúról szól, aki hokage akar lenni, bár a nindzsa képességei nem igen emelkednek ki. Ámbár, sok gyakorlás és fejlesztgetés után, mégis sikerül neki a következő szintre lépnie és csatlakoznia Kakashi csapatához Sasuke és Sakura társaságával.
Persze sok kalandban lesz részük és bánatban is, de Naruto végre nem érzi magát egyedül és fény derül, hogy miért kerülték el az emberek őt.

Sajnos sokat nem tudok elárulni még erről az animéről, hiszen én is még az elején tartok (80 részt néztem meg eddig), de eddig rendesen lekötött. Amit fontos kiemelnem, hogy ha jól tudom, akkor a 220 rész végig szinkronos, illetve azt is, hogy Sakura hangját majd leváltsák. 

Szerintem nagyon jó animének látszik és szeretném látni azt, hogy Naruto milyen úton módon lesz hokage.

Üdv, Bali




2022. március 13., vasárnap

Rachael Lippinkcott: Két lépés távolság

 



Szia!

A héten sikerült a kezembe vennem a Két lépés távolság című könyvet, amiről film is készült. 

Sajnos mindig abba a helyzetbe kerülök, hogy a filmet hamarabb látom, mint a könyvet kézhez kapom és sose csalódok az utóbbira.

Na de a lényeg, meglepődtem, hogy nem harmadik személyben íródott, hanem mind Stella, mind Will szemszögéből és így utólag, sokkal jobban esett a szívemnek, ahogy olvastam, mert mindkettejük fejébe és szívébe beleláthattam.

Megmondom őszintén, hogy a betegségekről szóló könyveket igyekszem elkerülni, mert vannak olyanok, amik nem hitelesek vagy épp kegyetlenebbek. Az utóbbi megmaradt, de nem olyan borzasztóan kegyetlen.

És innen is szeretném azoknak a CF-el küzdő emberkéknek sugározni, hogy nem semmi, amit ki kell bírjanak és meg kell küzdjenek, sokan bele sem gondolunk, hogy mennyire nehéz lehet.

Na, de visszatérve a történetre. Maga a cselekménnyel nincs semmi bajom, ahogy a vezetéssel sem, bár számomra egy kicsit kiszámíthatóak a történések (nem a film miatt). De amit ki kell emeljek, hogy vannak olyan cselekményszálak, amelyek a könyvben nagy szerepet kapnak, míg a filmben épphogy csak említve van. 

És nem hiába van az, hogy a könyvek sokkal jobbak, mint a filmek, hiszen több információt is sikerül megtudni, mint a filmből.

Mindezek ellenére élveztem az olvasását és ha csillagoznék, akkor erre 4 vagy 4,5 csillag lenne, de mivel nem szoktam csillagozni, így azt mondom, hogy számomra egyolvasmányos könyv ez.

Üdv, Bali

2022. március 6., vasárnap

Kinley MacGregor: A kitaszított


Eljött az év első könyv ajánlója is, ami sokat váratott magára.
De mielőtt belekezdenék szeretném elmesélni röviden, hogy hogyan is került hozzám a könyv.

Itt a blogon nem tudják az olvasók, hogy Január 31-én van a születésnapom, aminek alkalmával a levelezőtársam, Bea, meglepett egy csomaggal. Én nem számítottam arra, hogy pont aznap érkezik meg, ahogy ő sem, de nem kis meglepetést okozott, hogy kibonthattam és számomra hat ismeretlen könyv állt (egyet már ismertem és azt kértem is, de a többi meglepetés volt). És így a polcomra került A kiválasztott.

Eleinte vonakodtam ettől a könyvtől, ugyanis nem vagyok oda a romantikus könyvekért, de pozitívan csalódtam benne. 
Nemcsak maga a leírás és a fogalmazás választékos, hanem a szóhasználat és annak  a szereplők általi használata.
Külön kiemelném, hogy erotikus könyv is, ami számomra a legelső olvasmány, de azt is jeleznem kell, hogy semmi olyan durva szóhasználat nincs benne, amit a mai nyelvben használnánk. Különös finomsággal vannak említve és választékosan.

A szereplők közül nekem Sin a kedvencem, illetve a női karakterek közül Callie, persze ők ketten a főszereplők, így nem is csodálkozom. Leginkább Sin karakterével, személyével tudtam a legjobban azonosulni, mivel a férfi egy befelé forduló karakter és viaskodik a saját érzéseivel, amik miatt bizonytalan.

A történet (hogy meghozzam a kedvet az olvasáshoz), II.Henrik idejében játszódik, illetve Anglia és Skócia területein. Sin a király tanácsadója és arra kéri a lovagot, hogy vegye feleségül a skót származású foglyot, Callie-t. Sin vonakodva egyezik bele és azt tervezi, hogy a nőt végül elhagyja, ám maga Callie egy gyönyörű nő, aki kivételes érzelmeket vált ki a lovagból. 
Az eleinte érdekből kötött házasságban vágy és odaadás bontakozik ki, melyet Sin jobban megismer a Callie-vel eltöltött idő alatt. De vajon elhagyja feleségét a király kedvéért?

Szerintem az egyik legjobb olvasmányommá vált az idei évre és szinte biztos, hogy még elő fogom venni és fellapozni. 
Illetve szeretném megköszönni Beának, hogy elküldte ezt a könyvet és megismertette velem ezt a csodás érzéki műfajt. 

Üdv, Bali