Oldalak

2022. április 30., szombat

Határidőnapló-Május

 


Sziasztok!
A Május itt a nyakunkon, szóval itt az ideje annak, hogy megosszam veletek az idei májusi témát.
Ahogy a képen is látható egy kicsit jókedvűre akartam venni a figurát és egy segítőm megsúgta a lufi szócskát, így azonnal kaptam is az alkalmon és megterveztem és megrajzoltam.


Egy kicsit megijedtem, hogy így néz ki magában az egész, de rájöttem, ha kellenek a szokásos méretek, hogy legyen helyem, akkor ez bőven megéri nekem és jó látni, hogy ennyire kitölti az üres helyeket is. Sajnos egy kicsit kevés lufi került erre az oldalra, de nekem így tetszik.


Alig várom, hogy a szokásaimat kitölthessem, hiszen színesre szeretném azt az oldalt. Ami még furcsa lehet az az, hogy ugye elseje pont Vasárnapra esik, így nem akartam külön oldalra rakni, hanem egybevontam a következő héttel.



Szerintem nagyon szép oldalak lettek a maguk egyszerűségében és színességében. Én teljesen meg vagyok elégedve velük.

Amiket használtam: 
  • világoszöld ceruza (Milan)
  • világoskék ceruza (Milan)
  • piros ceruza (Milan)
  • sárga ceruza (Milan)
  • narancssárga ceruza (Milan)
  • fekete tűfilc (Stabilo; 0,4)
  • radír
  • ceruza
Remélem tudtam segíteni azoknak, akik még nem rajzolták meg és nincs ötletük hozzá.

Üdv, Bali

2022. április 18., hétfő

Rick Riordan - Az elveszett hős

 


Üdvözlök mindenkit!
Ez számomra egy jelentőségteljes pillanat, ugyan is sok keresgélés és könyvtár látogatás után, végre kézhez kaptam ezt a csodás kötetet, ami Az elveszett hős címet kapta.

Nem mondok újat szerintem a Percy Jackson könyvsorozat rajongóinak, akik már olvasták a könyveket, de akik nem itt a lehetőség megragadni ezt a könyvet és végre kiolvasni. 

A fülszöveg annyira találóra sikerült és én kis naiv nem is hittem neki, míg el nem kezdtem olvasni a könyvet. Három új hős kerül terítékre a szörnyek világába, de egyikőjük másképp tudja a dolgokat, mint a többi.
Jászon, Piper és Leo sok kalanddal néznek szembe, de mindenek előtt megtudják a Nagy Próféciát. De nemcsak a kalandokkal kell szembe nézniük a hősöknek, hanem önmagukkal, saját aggályaikkal és bizonytalanságukkal. 
Persze az emlékeit elvesztett Jászon is sok mindenre jön rá és mégis nem úgy reagálja le a hősvilágot, ahogy a többi félisten az első pillanatban.

Szerintem egy igazán elsöprő kalanddal nézünk szembe a hősök jóvoltából, sokkal nagyobb lesz, mint a Titán háború az első öt könyvben, de bízom benne, hogy minden hős a színre lép és sikerül megfékezni a gonoszt.

Az elején egy kicsit irritált az, ahogy a három hős nézetéből kapunk ízelítőket. Persze egy jó író tudja mikor kell kellőképpen a tetőfokára hágni az izgalmakat, de lerombolni is egy új oldallal és egy hősváltással. Eleinte zavart, de ahogy haladtam előre annál inkább vártam, hogy mi fog történni a következő pillanatba.

Már csak az a kérdésem, hogy hova tűnt Percy a Félvér Tábor jelentős személye? És mi lesz a végkimenetele, ha nem kerül elő?
Talán a következő részben megtudjuk, én már nagyon várom és hivatalosan is megnyitom a Percy Jackson kalandjai folytatást is itt a blogon!
Jó kalandot minden hősnek!

Üdv, Bali

2022. április 10., vasárnap

Hogyan határidőnaplózók?

 


Sziasztok!

Ez a bejegyzés célja, hogy megismertessem veletek a saját kitöltési módszeremet, amit alkalmazok a hét minden napján a határidőnaplóval kapcsolatban. Jelezném, hogy mindenkinek megvan a maga egyedi módja, hogy kitöltse az üres oldalakat, aminek ki kell alakulnia idővel.

Kezdeném azzal, hogy miért is kezdtem el a határidőnaplózást? Ennek egyszerű az oka. Sajnos olyan memóriám van, ami a hétköznapi életet nem raktározza el kellő képen, ezt értem arra, hogy nem tudom mit is ettem előző nap, pedig eltelt húszon négy óra. Vagy épp nem jut eszembe, hogy mit csináltam egy nap, ami lehet fontos lenne számomra.
Épp ezért kellett elkezdenem.

Miért nem nyúltam a hagyományos naplóhoz?
A hagyományos naplózást, még kiskoromban csináltam. Mindenki tudja mi is az, hogy leülsz minden nap és írsz abba a kis könyvecskébe vagy jegyzetfüzetben a napi dolgaidról, amit lehet titokban vezetsz, hogy senki nem tudja mi van benne.
Én is vezettem egy ilyet, de nem ment rendszeresen és hosszabban írtam le a dolgokat, mint kellene. Épp ezért nem a hagyományos naplózást választottam.

De rá is térek arra, hogy hogyan töltöm ki a napokat, hónapokat.
A hónapok azok az oldalak, amelyek szellősen vannak kitöltve, mert oda kerülnek a sulis napok vagy épp egy fontos eseménnyel kapcsolatos beírás. 

A napokkal egyszerűbb dolgom van, ugyanis oda mindig az írom le, hogy épp mit csináltam meg, plusz még a sulis napokkor felkerülnek a tantárgyak és melyik óra mikor kezdődik. Azok a tevékenységek, mint mosogatás, takarítás és bármi, ami házimunka, mindig bekerül, mert így tudom, hogy mit csináltam melyik nap.


A szokáskövető kitöltése a legegyszerűbb dolog, ami mindenkinek megy. Igaz, mindenkinek megvan a maga sajátos formája ennek is, de én rájöttem, hogy sokkal jobban bejön a színezés. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a számos változat nem annyira tetszett és csak zavartak. De mindig szerettem ezt az oldalt, mivel olyan színes és díszes szokott lenni, így megbocsájtottam neki, míg meg nem találtam a számomra megfelelő formát.

Még mielőtt mindenki megijedne, hogy ezt hogy tudom csinálni, elmondanám, hogy ez már nekem rutinná vált. Azt is szeretném hozzátenni, hogy a határ időnaplózáshoz nem kell minden nap leülni, hiszen minden nap más, mikor van több idő, mikor nincs.
Szeretném hozzátenni, hogy nem kell maximálisan kitölteni minden kockát, mert túlzsúfolt lesz minden és leszögezem, hogy NEM KÖTELEZŐ.

Nekem azért kell, hogy emlékezzek és feljegyezzek bizonyos dolgokat. Mindenkinek más célja van ezzel, de a lényeg, hogy élvezzük a kitöltését, ne stresszeljünk rá. Ha mégis ez az eset merülne fel, akkor hagyni kell, ameddig eljut hozzánk az érzés és akkor ismét belekezdhetünk.

Üdv, Bali




2022. április 4., hétfő

Áprilisi Határidőnapló

 


Sziasztok!

Elérkezett az Április hónapja, amiről tudni illik, hogy a legszeszélyesebb hónap az évben. Hétvégén tanúi is voltunk annak, hogy havazott, sütött a nap, vagy éppen esett, így összezavart minket is jócskán.

De amivel nem tud bezavarni az a határidőnapló tervezés és rajzolás, bár mindenki jóval a márciusi hónapban csinálja meg. Jelezném, hogy én is hamarabb csináltam meg, de a poszt része egy kicsivel nehézkesebb a suli miatt. 

Na de lássunk is neki, mert mindenki erre várt már, jelzem, hogy Instagramon már felraktam a szokásos videót róla, itt csak magyarázok.


Az e havi szín a narancssárga lett, bár inkább ez a nonformatikus jelenléttel hiszen olyan formája van, ami inkább egy pacára emlékeztet, mintsem egy rendes körre vagy kockára. 

Igyekszem mindig olyan nagyságúra megrajzolni a havi tervezőt, hogy beférjenek a fontosabb dolgok, de jelzem, hogy nem mindig kerül kitöltésre minden nap.


A szokás követőt a megszokott módon rajzoltam. Nekem sokkal jobban beválik a minden nap kiszínezem azt a tevékenységet, amit csináltam és ebben a formában, mert sokkal színesebb képet kapok róla. 

És mellette már el is kezdődött a hét és a hétvége is. Igen egyszerűre vettem, de nekem sokkal jobban tetszek így, mintha túlcsicsáztam volna.



Minden alkalommal elmondom, hogy az adott hónaphoz hűen a hetek tervezőinél is igyekszem megjeleníteni az adott témát, hol kisebb hol nagyobb formában. Nekem sokkal jobban esik, ha jelen vannak azok a formák kitöltésnél.

Amiket használtam: 
  • fekete tűfilc (Stabilo; 0,4)
  • barack tűfilc (Stabilo; 0,4)
  • narancssárga színes ceruza (Milan)
  • grafit ceruza
  • radír
Üdv, Bali