Oldalak

2022. május 31., kedd

Határidőnapló - Június




Üdv mindenkinek!
Hamarosan itt a Június, így el is hoztam a következő határidőnapló nézetet. 

Az idei év júniusi témája az ég (másképp nem tudom megfogalmazni). Igyekeztem olyan motívumokat rajzolni, amik az éghez tartoznak, illetve kellemes júniusi estét ragadja meg, de ez látható a rajzon.

 

Igyekeztem kimaximalizálni az egész hónap tervezőjét, ami szerintem sikerült is. 




Szerintem minden oldal csodás lett és eddig ez tetszik a legjobban az ez évi tervezőkből, bár még hátravan sok hónap.

Amiket használtam: 
  • grafit ceruza
  • radír
  • fekete tűfilc (Stabilo; 0,4)
  • sötétkék színes ceruza (Milan)
  • világoskék színes ceruza (Milan)
  • sárga színes ceruza (Milan)
  • kéken író toll
Remélem sikerült inspirációt adnom, azoknak akik még nem tudják mi legyen a következő hónap tervezője és remélem tetszik az én megoldásom is.

Üdv, Bali

2022. május 23., hétfő

Rick Riordan - Athéné jele

 


Sziasztok!
Egy újabb bejegyzést hoztam el a Pervy Jackson szériához. Ezúttal az Athéné jele fog terítékre kerülni.

Az első két könyvből megtudhattuk, hogy a görögök félistenek nincsenek egyedül, hanem vannak római félistenek is. 
A Hetek próféciája elmondja, hogy hét félisten indul útnak és meg is tudjuk, hogy kik ezek.

Elég érdekesre sikerült, ahogy a két tábor találkozott egymással és a két elválasztott szerelmes is. Nem hittem volna, hogy Annabeth ennyire érzékeny és mégis erős, bár nem fogadták jó szívvel a rómaiak a táborban, amit később meg is tudunk, hogy miért.

Döcögősen indulnak útra heten, név szerint: Percy, Hazel, Frank, Jászon, Leo, Piper és Annabeth, a gardedámként pedig Hedge edző vigyáz rájuk, aki olyan, mintha ott sem lenne.
Az előző kötetekből tudjuk jól, hogy háromnál több félisten sose indult útnak, mivel balszerencséjükre a szörnyek nagyon könnyen kiszagolják őket, és a hetek sem kerülik el a szörnytámadást.

Azt kijelenthetem biztosra, hogy ez a kötet egy képet ad arról, hogy a két tábor tud együtt működni, illetve arról, hogy ne ítélkezzünk elsőre.
De nemcsak ezt üzeni nekünk ez a kötet. Mivel Annabeth kerül középpontba, ami ritka ezekben a könyvekben, így kíváncsi voltam, hogyan küzd meg anyja ősi ellenségével és miként, és azt kell mondjam, hogy nem csalódtam benne.

Sajnos a könyv vége elszomorított, nem hittem volna, hogy ennyire levegőben lógósra lehet írni és mégis érdeklődve veszed majd a következő kötetet a kezedbe, hogy megtudd mi lett a küldetés két fő emberével. 

Egyszerűen imádom ezt a sorozatot. Remélem lesz kedvetek elolvasni.

Üdv, Bali

2022. május 15., vasárnap

Állásinterjú

 


Sziasztok!

Mindannyiunk életében eljön az a pont, amikor állást kell keresni és elkerülhetetlen az állásinterjú.
Mivel én is nemrég kaptam új állást, így arra gondoltam, hogy segítséget nyújtanék azoknak, akik bizonytalanok, hogy mit is kell tenni stb.

Öltözék
Az internet tele van olyan cikkekkel, videókkal, amelyek segítenek egy állásinterjúra való öltözködésnél. Természetesen leginkább azokat említik meg, amik hivatalos helyekre szólnak pl. irodai munka. De elfelejtik említeni azokat a munkahelyeket, amiknek megvan a saját dresszkódjuk vagy épp nincs ilyen és szabadon öltözhet az ember.
Ennél a kettő változatnál törekedjünk arra, hogy olyan ruhadarabokat válasszunk, amelyek számunkra kényelmesek és a legjobban kinézőek. Ne legyen túl feltűnő és ne sápasszon minket.

Ide sorolnám azokat a külsőségeket, mint a smink vagy a frizura, amit szintén lehet túlzásba vinni, de nem érdemes.
Nem azt mondom, hogy ne tegyétek, sőt meg kell mutatni, hogy mennyire kreatívak vagytok, de ne rögtön az első alkalomkor szembesítsétek az illetőt.

Önéletrajz
Fontos tudni, hogy most már majdnem minden munkahely meghirdetésénél kérik ezt az iratot. Nagyon sok sablon található az interneten fent, sőt olyan is van, ami megcsinálja helyettetek is, csak be kell írni az adatokat. Itt fontos megemlíteni, hogy mindent ŐSZINTÉN kell, különben idővel minden kiderül. Ne filmekből merítsetek és hamisítsatok!

Kérdések
Interjú során több különböző kérdést is fel fognak tenni, hogy megismerhessenek felületesen a leendő munkaadók. Szeretném elmondani, hogy felesleges idegeskedni egy ilyen interjú előtt, hiszen hétköznapi dolgokról van szó. Ha tesznek fel olyan kérdést, hogy "Miért pont te?" akkor csak őszintén.

Őszinteség
MINDIG legyetek teljesen őszinték! A munkaadók nem szeretik azt, ha füllentenek a leendő alkalmazottak. Mindenek előtt muszáj elmondani az olyan dolgokat, ha szülő vagy vagy éppen egyetemista, bár ha a munkaadó olyan akkor rugalmas lesz ezen a téren és a munkatársak is ki tudnak majd segíteni, de jobb informálni ezekről.

Meggondolás
Még mielőtt az állásinterjúra behívnának, fontos tudni, hogy te azt a munkát szeretnéd vagy nem. Tehát semmi olyat ne vállaljatok el, ami nem a ti elképzelésetek vagy épp nem szeretitek, mert tuti nem fogjátok szeretni.
Mindenekelőtt jól gondoljátok meg, hogy mire jelentkeztek és az jó lesz-e számotokra.

Remélem tudtam segíteni ezekkel a tanácsokkal az állásinterjúval kapcsolatban. Ha szeretitek azt a munkát, amit vállaltatok, akkor biztosan boldogabban fogtok bemenni dolgozni és a munkahelyen lenni, meg a társakkal megtalálni a közös hangot.

Üdv, Bali

2022. május 9., hétfő

Rick Riordan - Neptunusz fia

 


Sziasztok!

Elérkezett az idő, hogy folytassam az Olimposz hősei sorozat következő értékelőjét? Ajánlóját? Már magam sem tudom, de itt vagyok vele, szóval bele is kezdek.

Az első kötetből megismerhettük a római származású Jászont és szokásaikat, ahogy az új hősöket Pipert és Leot.
És természetesen a könyv címéből lehet következtetni, hogy ez a kötet Percy-ről fog szólni (Neptunusz Poszeidón római neve). 

Percy is, úgy mint Jászon emlékezetkiesésben szenved egy bizonyos istennő által, akit egyikük sem kedvel igazán. Percy-nek meg kellett tanulnia kiélesítenie minden érzékszervét és a belső iránytűjével eljutni a rómaiak táborába, ami a Jupiter tábor nevet viseli.
Ahogy az első könyvben Jászonnak, most Percy-nek is be kell illeszkednie az új környezetbe és nem utolsó sorban bizonyítania kell azt, hogy igen is közéjük való.

Ezt nem is tudná jobban bizonyítani, mint azzal, hogy küldetésre indul újdonsült barátaival Hazel-el és Frank-kal. Küldetésük az, hogy elutazzanak az istenek háta mögötti helyre és legyőzzék Gaia egyik fiát.

A történet számomra eléggé szórakoztató, hiszen nemcsak az ismétlést kapjuk meg a római tábor feléről, hanem új szokásokat, kifejezéseket. Minden új az olvasóknak, akik a görög mitológiához vannak szokva és most a görög és a római keveredik nem kis gondot okozva magunknak.
De nagyon tetszik, ahogy megtudjuk Frank és Hazel múltját is, ahogy az is, mikor a hősöknek döntést kell hozniuk bizonyos dolgokban és nagyon sok fontos döntés áll még előttük az biztos.

Várom, hogy elolvashassam a harmadik részt is és egy kis ízelítőt adhassak belőle nektek.

Üdv, Bali