Oldalak

2022. május 9., hétfő

Rick Riordan - Neptunusz fia

 


Sziasztok!

Elérkezett az idő, hogy folytassam az Olimposz hősei sorozat következő értékelőjét? Ajánlóját? Már magam sem tudom, de itt vagyok vele, szóval bele is kezdek.

Az első kötetből megismerhettük a római származású Jászont és szokásaikat, ahogy az új hősöket Pipert és Leot.
És természetesen a könyv címéből lehet következtetni, hogy ez a kötet Percy-ről fog szólni (Neptunusz Poszeidón római neve). 

Percy is, úgy mint Jászon emlékezetkiesésben szenved egy bizonyos istennő által, akit egyikük sem kedvel igazán. Percy-nek meg kellett tanulnia kiélesítenie minden érzékszervét és a belső iránytűjével eljutni a rómaiak táborába, ami a Jupiter tábor nevet viseli.
Ahogy az első könyvben Jászonnak, most Percy-nek is be kell illeszkednie az új környezetbe és nem utolsó sorban bizonyítania kell azt, hogy igen is közéjük való.

Ezt nem is tudná jobban bizonyítani, mint azzal, hogy küldetésre indul újdonsült barátaival Hazel-el és Frank-kal. Küldetésük az, hogy elutazzanak az istenek háta mögötti helyre és legyőzzék Gaia egyik fiát.

A történet számomra eléggé szórakoztató, hiszen nemcsak az ismétlést kapjuk meg a római tábor feléről, hanem új szokásokat, kifejezéseket. Minden új az olvasóknak, akik a görög mitológiához vannak szokva és most a görög és a római keveredik nem kis gondot okozva magunknak.
De nagyon tetszik, ahogy megtudjuk Frank és Hazel múltját is, ahogy az is, mikor a hősöknek döntést kell hozniuk bizonyos dolgokban és nagyon sok fontos döntés áll még előttük az biztos.

Várom, hogy elolvashassam a harmadik részt is és egy kis ízelítőt adhassak belőle nektek.

Üdv, Bali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése