Oldalak

2018. december 2., vasárnap

December, avagy a készülődés hava

Hello December

 Mind tudjuk, hogy itt a December, ami csak a készülődésről szól. Közeledik a Karácsony és a Szilveszter is és ezt a két ünnepet megelőzi a Mikulás érkezése is. Mindannyian tudjuk, hogy a December az év legszebb hava és szerintem sokak nevében írhatom, hogy nincs annál jobb, ha a havazást az ablakból nézhessük egy pohár forró teával vagy forró csokival a kézben. 
 A város is díszítésbe borul, ahogy a kirakatok megtelnek piros és fehér díszekkel, az oszlopokon megjelennek a különböző formák, amikről eszünkbe jutnak az ünnepek és persze a vásárok is, ahol megannyi ajándékötlet tárul a szemünk elé és nem győzzük kapkodni a fejünket.
 És ha más December, akkor jönnek az ünnepek is. Kezdjük is a Mikulással vagy Télapóval. Ahonnan én származom ott December 6-án látogat meg minket a Mikulás legtöbbször ajándékot hagyva a megpucolt bakancsban vagy csizmában, de akad néha egy-egy virgács is. Nekem mindig kijutott a virgácsból is, ahogy ajándékból is. És hogy milyen ajándékot kaptam? Egy díszes csomagolással ellátott kisebb csomag, ami tartalmazott jó sok édességet, legtöbb csoki volt, amit nem is bántam, mert édesszájú vagyok és tartalmazott pár diót vagy narancsot. 
A második ünnep, ami ebben a hónapban érkezik az a Karácsony. Ilyenkor az emberek már régen beszerezték a fenyőfát, amit a nappaliban vagy a hálószobában állítanak fel és díszítik fel azt gömbökkel, szaloncukrokkal, angyalhajjal és égősorral. Minden házban más a szokás és ahogy az lenni szokott nincs két egyforma Karácsonyfa sem, így van akinél színes, teljesen piros vagy kék, illetve ezüst színben pompázik és sorolhatnám, hogy mennyi színben tűnnek fel. 
A Karácsonyfa alá kerülnek az ajándékok, amiket a család minden tagjának szánunk és amit nekünk szánnak. A legtöbb ajándék valami olyan dolog, ami hasznos nekünk vagy már nagyon vágyunk rá és amikor megkapjuk nem győzzük köszönni azt. És mi is igyekszünk ilyen ajándékokat adni szeretteiknek, ami legtöbb esetben sikerül és örömet csalunk az arcukra.
 Az utolsó ünnep, amit még ebben az évben ünneplünk, az nem más, mint a Szilveszter. Miért az utolsó? Mert az év legutolsó napján ünnepeljük December 31-én. Ez a nap mindenki számára fontos. Visszaemlékezünk az évben tett dolgainkra, amik megannyi emléket hagyott maga után és előre tervezzük, hogy a következő évben mit szeretnénk valóra váltani, legtöbbször fogadalmakat is tesznek az emberek, amiket vagy betartanak vagy nem. 
Ezen a napon mindenki siet az üzletekbe megvenni az élelmiszereket és elkészíteni az ünnepi ebédet vagy vacsorát vagy lehet hogy már régen bulizik egy eldugott helyen a barátaival együtt. De amit igazán szeretek a Szilveszterben az a tűzijáték, amit pontosan éjfélkor küldenek fel az égbe és beragyogja az egész égboltot különböző színekben és formákban. 
Végezetül, hogy méltó befejezése legyen ennek a bejegyzésnek, ne feledjétek azt a tényt, hogy jobb adni, mint kapni.

 Üdv, Bali.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése