Oldalak

2018. december 16., vasárnap

Filmajánló #1

Jégvarázs

(balról jobbra; Swen, Kristof, Elza, Olaf, Anna, Hans)
Ez az animációs film belopta magát a szívembe, hisz nem egyszer vagy kétszer néztem végig, hanem több, mint tízszer. Nemcsak az animáció, hanem a szereplők és a hangzásvilág is olyan, hogy nem tudja az ember egynél kevesebbszer megnézni. A betétdalok fülbemászóak, a szereplők viccesek.
A film története:
Elza és Anna testvérek. Szüleik egy hajóút során meghalnak, így a testvérpár fog uralkodni a birodalomban. Elza nagy titkot rejt, méghozzá varázserejét. 
A koronázás napján fény derül erre a titokra egy veszekedés során, amit mindenki előtt rejtegetett. Megijedve az emberek reakciójától elmenekült a királyságból, maga mögött hagyva testvérét és a dermesztő telet. Anna magabiztosan nővére után ered, hogy visszahozza a nyarat és kibéküljön testvérével.
Az út során mellé szegődik Kristof és Swen, akik végig kísérik nővéréhez. Az hegy aljában hozzájuk szegődik az időközben megalkotott Olaf is, aki mutatja Annának az utat.
A találkozás nem volt felhőtlen a két lány számára, ugyanis Elza eltalálta Anna szívét erejével, ami lassan megfagyasztja. Kristof a trollokhoz viszi, akik ismertetik mivel lehetne Annát kigyógyítani.
Közben Elzát elfogják Hans és emberei, akik bezárják őt a palota börtönébe. Anna siet Hanshoz, hogy megcsókolhassák egymást, de Hans nem igaz szeretettel szereti Annát és így elárulja őt. 
Elza elszökik és nagy vihart kever maga körül, amiben ott van az összes szereplő is. Kristof Swen hátán siet Annához, Anna Olaffal együtt Kristofhoz, Elza vissza a hegyekbe, míg Hans Elza után ered.
Hans rátalál Elzára és elmondja, hogy testvére meghalt, aki a földön rogy össze és sírva fakad. Eközben a férfi kardot emel Elzára, hogy megölje őt. Anna és Kristof nincsenek messze egymástól, de Anna meglátja testvérét, aki életveszélyben van és segítségére siet. Abban a pillanatban Anna megmenti testvérét és jéggé fagy.
Elza látva testvérét átöleli, ami folytán a lány szíve megolvad és visszatér az élők sorába.
A film megmutatja, hogy mennyire fontos a testvéri szeretet, illetve a tél szépségét is. 
Előzeteshez a link: https://www.youtube.com/watch?v=9hgRVt7kL4g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése