Oldalak

2018. december 23., vasárnap

Karácsony

A Karácsony egy boldog ünnep, ahogy a többi is, teli díszekkel, fényekkel, énekkel és családtagokkal.
Az előkészületek nem múlhatnak el úgy, hogy ne süssön az ember kalácsot vagy valamilyen süteményt, vagy kezdene el énekelni díszítés közben. Mindenki szereti azt, hogy az otthona is átvegye azt a karácsonyi hangulatot, mint ami benne zajlik és ezért díszítünk.
Pár nappal az ünnep előtt becsomagoljuk a családtagoknak szánt ajándékokat kissebb-nagyobb segítséggel és restek sem vagyunk a Youtube segítségét kérni, ha egy kicsit bonyolultabbal akarunk előállni csomagolás terén.
A házat betölti a frissen sült kalács illata, meg a karácsonyi dalok sokasága. A családoüban hagyomány, hogy minden évben diós, mákos kalácsot süssünk illetve valamilyen tésztát mellé. És persze az ünnep előtti napon kössük fel a szaloncukrot, kizárólag zselést és közben visszaidézünk emlékeket, amiken jókat nevetünk.
Karácsony napján pedig felállítódik a fa és kezdődhet is a díszítés, ami gömbök sokszínű változata, angyal haj, a szaloncukrok, az égők és a csúcs dísz teszi a fát ragyogóvá. A fa alá később bekerülnek az ajándékok, majd a bontogatás is kezdetét veszi, amit követ az ünnepi vacsora és a szokásos ünnepi tévéműsor bámulása.
De mi van akkor, ha az ember Karácsony napján dolgozik?
Aki egy kicsit szemfülesebb, az napokkal hamarabb megszervezi az egész ünnepet, illetve a fát is hamarabb feldíszíti és amikor hazaér nem kell nagyjából semmit csinálnia, mert előre megvan az egész.
De azok se aggódjanak, akik nem tudtak fát venni, mert nemcsak fenyőből a karácsonyfa, hanem bármiből. Sokan vannak akik humorosra veszik a figurát, mint például egy fenyőfa alakú illatosító vagy egy ragasztó szalaggal megalkotott fenyőfa.
De egy dolgot ne feledjünk el, hogy ez az ünnep a családról és a szeretetről szól, amit egymásnak adunk át. Mindenki kibír pár órát a telefon és internet nélkül, azért hogy a családtagjaival lehessen. Én is ezt teszem és pár órát kibírok a telefonom nélkül, mert nem maradok le semmiről.
Boldog Karácsonyt kívánok minden olvasómnak! Legyen szeretetteljes ünnep mindenkinek!

Üdv, Bali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése