Oldalak

2019. augusztus 1., csütörtök

Könyvajánló #7

L.I. Lázár: 
Rejtőző kavicsok

  Ebben a regényben senki sem az, akinek látszik. Lille, a megbízhatóság és a jólneveltség szobra kettős életet él, a valóság elől egy álomvilágba menekül. Praetor, a laza és a jómódú srác gondtalanul váltogatja a csajokat, szórja a latin szavakat, s bár ő a csapat esze, mégis lazán elindul a lejtőn. Krisz, a vezérhím, aki a "nagyvadat" vesz célba, de azt nem sejti, hogy ez a vadászat megváltoztatja az életét. Anna, a vagány tanárnő különc módszerekkel küzd a tanítványaival- csakhogy múltjában sötét folt éktelenkedik...

  Egy osztály, ahová új magyartanárnő érkezik és nem is sejtjük mennyi mindenen fognak keresztülmenni a szereplők. Kapcsolatok születnek és zárulnak le, tipikus tiniproblémákkal szembesülnek a szereplők, viszonzatlan szerelem kerül a képbe és sorolhatnám a végletekig. 
 Összesen nyolc fejezetbe van belesűrítve a történet és a vége felé már azt kívántam, bárcsak hosszabb lenne, hogy több minden kerülhessen a szereplők életébe, illetve azért is, mert egyszerűen szerettem olvasni ezt a könyvet.
Azt meg kell említenem, hogy nem kifejezetten az a könnyűnek mondható nyelvezet van, de mégis érthető, ahogy az írónő átakarja adni az üzenetet az olvasóknak. És elmondhatóm azt is, hogy nem egy konkrét üzenetet mond el, hanem mindenkinek mást, aki elolvassa a könyvet, hiszen mindenki életében vannak nehezebb időszakok és mindenki másképpen éli meg azt.
  És mielőtt bezárulna a bejegyzés el kell mondanom, hogy nagyon örülök, amiért a barátnőm kölcsön adta a könyvet. Ezer hála, hogy elolvashattam E!

Részlet: " - Meddig tart még a kihallgatás?
Lille elszégyelte magát. Tényleg szó szerint letámadta.
- Innál valamit?Éhes vagy?
- Kislány, a kijelentő módról hallottál már?
- Bocs... Esküszöm, nem kérdezek többet! - Lille felemelt egy kavicsot, nézte egy darabig, aztán eldobta. - Apám kavicsnak hívja a felbecsülhetetlen értékű embereket. "

Üdv, Bali.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése