Oldalak

2019. augusztus 17., szombat

Könyvajánló #8

Leiner Laura: 
Remek! és Ez is Remek!

Az írónő első kötetei is a kezembe kerültek, miután nagy örömömre újra kiadta őket. Bevallom a Remek! című kötetet, már olvastam ezelőtt pár évvel még PDF formátumban, de mindenképpen magaménak akartam tudni a köteteket.
Leiner Laurát nem kell bemutatni, hiszen a tiniközösség nagy része ismeri a munkásságát, többek között a Szent Johanna Gimi-vel tett nagy hírnévre az írónő.


A Remek! című könyv volt a legelső kötet, amit az írónő megírt. Története egy tizenkilenc éves lányról, Lindáról szól, aki már kiskora óta forgatókönyvírónak vallja magát, de még egyetlen betűt sem sikerült írnia. 

Linda nyári munkát vállal el egy videotékában, ahol megismeri főnökét, annak barátnőjét és új munkatársát, Jason-t is. Nem lenne az igazi, ha Linda bátyja, Mike és barátnője nem kerülne a képbe és így egy kis csapatot alkotnak ők hatan. Linda eddigi élete megváltozik, különböző események zúdul rá, bulik, nyaralás, nem várt terhesség és szerelem. 


Az Ez is Remek! a Remek! kötet folytatása. Történetünk fél évvel később játszódik, mikor lassan beköszönt a tél és jönnek az ünnepek. A kis csapat együtt maradt és újabb különös dolgok történnek velük, a bejárati ajtót lecserélik, szereznek egy kutyát, részük lesz egy vaklármában és együtt töltik a szilvesztert is.


Összességében  a két kötet nagyon jó és a történet sem hétköznapi. Személy szerint nagyon megnevetettet a könyvekben szereplő szituációk és nagyon drukkoltam a kezdődő szerelmi szálnak is. Laura nem tudott volna ennél jobb történettel kezdeni. 

#szeretjükazírónőnket

Üdv, Bali.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése