Oldalak

2019. augusztus 7., szerda

Zene #2

BTS (Bangatan Boys)
(felső sor: Taehyung, Jin, Jimin
alsó sor: Namjoon, Yoongi, Hoseok, Jungkook)

Sziasztok!
Ismét elérkezett egy újabb bejegyzés a blogra és sokat gondolkoztam már azon, hogy ez a cikk megjelenjen-e vagy sem. Végül arra a döntésre jutottam, hogy megírom, mert az egyik kedvenc bandám.

A BTS 2013-ban debütált a No More Dream című számmal (link:https://www.youtube.com/watch?v=rBG5L7UsUxA ) , ami mára már meghaladta a 100 millió megtekintést.
A hét tagú bandában három rapper és négy vokál tölti be helyét, név szerint rapper: RM (Namjoon), Suga (Yoongi) és J-Hope (Hoseok) ; vokál: Jin. Jimin, V (Taehyung) és Jungkook. 
Bár eredetileg a hip hop zene volt a stílusuk később váltottak a popra, de még mindig találni pár hip hop számot albumjaikon. 
Összesen 13 albumot tudhatnak maguk mögött, ezek koreai nyelven találhatók meg, illetve 3 japán lemezük is van. 
2018-ban debütált a BT21, ami a BTS saját animált karakterei, melyből még játék is készült PUZZEL STAR BT21 néven. Személy szerint kipróbáltam a játékot és nagyszerű a stílusa a játéknak és remekül felújítja a régi Tetris játékot. De a BTS itt nem állt meg, ugyanis 2019-ben (idén) egy újabb játékot adott ki, ami a BTS World névre hallgat. A játék által visszaugorhatsz az időben mikor még a BTS nem is létezett, így neked kell őket összehozni őket és a debüt útján kísérnek a fiúkat. A játékhoz egy különálló album is készült dalokkal együtt, amelyeket különböző énekesekkel énekelnek el.
 BTS World dalok: 
A BTS nagy sikereket ért el és már az egész világ ismeri a nevüket, hiszen sorra nyerik a díjakat és még a Grammy-re is jelölve voltak (amit Suga meg is jósolt). Világ körüli turnéjukon több millió jegy kelt el és már két filmjüket is vetítették a mozik (egyiket jelenleg vetítik). A két filmre a jegyeket elkapkodták a rajongók. A két film Burn The Stage és Bring The Seul néven kerültek ki, ami betekintést ad a banda színpad mögötti oldalára és az ottani beszélgetésekbe, pillanatokba. 

Nagyon hálás vagyok nekik, hiszen ha anno a Facebook nem dobja be az egyik tag vicces videóját meg sem ismerem ezt a lelkes, vicces, odaadó bandát és tagjait, akik szívük lelkük beleadják a zenékbe, koreókba és szövegekbe, amiket nekünk rajongóknak írnak. Ha ők nincsenek, akkor nem tudom, hogyan tanultam volna meg azt, hogy szeressem magam és fogadjak el másokat feltétel nélkül. Jobbá tették az életem azzal, hogy rájuk találtam és a zenéjükre. 

WE PURPLE BTS!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése