Oldalak

2019. augusztus 29., csütörtök

Zene #3

Twice
(felső sor: Sana. Tzuyu, Jungyeon, Jihyo, Momo
alsó sor: Chaeyoung, Nayeon, Dahyun, Mina)


A Twice egy kilenc tagból álló női idol csapat, akik 2015-ben debütáltak a Like OHH-AHH számmal (https://www.youtube.com/watch?v=0rtV5esQT6I). A csapatban két rapper van: Chaeyoung és Dahyun, míg a többi tag a vokált erősíti. A bandát illetően elég vegyes a származás, van közöttük japán, koreai és tajvani is. 

Nr.1 
Twice-TT 
Ezt a dalt azért választottam ebbe a listába, mert ez volt az első olyan szám a Twice-tól, amit azonnal megszerettem. Bár a szöveg az a viszonzatlan szerelemről szól, mégis dallamos és nem az a letört hangulatú, mint más dalok.


Nr.2
Twice-Dance the night away
Pár szóval: nyári dal. Meghallgatod párszor és már te is táncolnál a ritmusára, annyira fülbemászó és ha nem is tudsz koreaiul, ott vannak az angol részek, amiket bátran lehet kiáltani, énekelni.


Nr.3
Twice-Yes or Yes
Az egyik fél választ vár, de muszáj önzőnek lennie, hogy magának tudhassa azt, akit szeret. A választás könnyűnek tűnhet, de a "nem" szóba sem jöhet. 


Nr.4
Twice-Fancy
Evvel a számmal a Twice megmutatta a nőies oldalát. A szám azt az üzenetet hordozza magában, hogy mennyire szeretik a másik felet és csak rajta jár az eszük, s ha mégis el kell majd váljanak egymástól, ott lesznek neki.


Nr.5-Breakthrough
Kivételesen egy japán szám is szerepel a listán. Szerintem ennek a számnak van a legtöbb mondanivalója. hiszen arra ösztönöz, hogy ne add fel és küzdj mindaddig, míg nem büszke nem leszel magadra.


A Twice az évek során megmutatta a legtöbb oldalát és nem csodálkozok, hogy egyre népszerűbbé válik a koreai félszigeten, illetve más kontinenseken is. Érdemes megtekinteni a magyar felirattal ellátott számokat, hogy tudjátok miről szólnak a dalok (most kivételesen az MV-ket linkeltem be). 
Remélem sikerül olyan számot találnotok, ami megragadta egy kicsit a figyelmeteket!

Üdv, Bali.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése